Bakanlar Meclis'i yukarıdan izledi

Bakanlar Meclis'i yukarıdan izledi

TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor. Yapılan törene tek bakan olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılması dikkat çekti.

TBMM 27. Dönem 2. Yasama Yılı’na başlıyor. Açılış töreni dolayısıyla Meclis’te yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meclis girişi ve yerleşke içinde tedbirler arttırılırken Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi de ayrıca kontroller yaptı.

Meclis Genel Kurul salonunda “dedektör köpek” ile arama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna gireceği alana da şeritler çekildi.

Açılış öncesi Meclis’teki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törene Meclis Başkanı Binali Yıldırım, TBMM Başkanvekilleri, Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı.

Törene tek bakan olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılması dikkat çekti. Selçuk Meclis Başkanı Yıldırım’ın yanında durdu.

BAKANLAR MECLİS’İ YUKARIDAN İZLEDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yürütme Meclis’ten çıkmadığı için bakanlar Meclis Genel Kurulu’nu Devlet Erkanı için ayrılan locadan izledi. Yeni sistemde atanan bakanlar Kuvvet Komutanlarının önünde oturdu. Genel kurul açılmadan önce gelen bakanlar bir süre ayakta sohbet etti.

BAHÇELİ GELENEĞİ BOZMADI

Meclis açılışına bakanların yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ve eski Meclis Başkanları katıldı.

Meclis Genel Kurul salonuna ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli’nin ardından salona HDP Eş Başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli, en son da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

AK PARTİ VE MHP AYAKTA KARŞILADI

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Kimse Meclis’in sesini kısamaz” sözleriyle başlayan açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı açılış konuşması için Genel Kurul salonuna davet etti. Erdoğan’ı AK Parti ve MHP Milletvekilleri ayağa kalkarak karşıladı. Erdoğan’ı AK Parti milletvekilleri ayakta alkışlarken MHP grubunda sadece Bahçeli’nin alkışlaması dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri ise İstiklal Marşı sırasında ayağa kalktı.

HÜDA KAYA’DAN TEPKİ

Meclis Başkanı Binali Yıldırım konuşmasında Meclis’teki kadın milletvekili sayısının bir önceki döneme göre yüzde 25 arttığını söyledi. Bu sözler üzerine HDP Milletvekili Hüda Kaya, tutuklu milletvekili Leyla Güven’in fotoğrafının olduğu dövizi masasının önüne yerleştirerek Yıldırım’a tepki gösterdi. (DUVAR)

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.