Bakan'a 'üfürükçü polis' soruldu

Bakan'a 'üfürükçü polis' soruldu

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “üfürükçü polisi” Meclis gündemine taşıyarak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, soruşturma dosyasında unutulan ve polisin “Terör finansmanı falan üfleriz” sözlerini içeren operasyonlar ile HDP’ye yönelik devam eden saldırıları Meclis gündemine taşıdı. Kürkçü, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Kürkçü, önergenin gerekçesinde, “Bu şekilde polis ‘üfürmeleriyle’ hazırlanan fezlekeler ve iddianameler yüzünden vekillerimizin, belediye eş başkanlarımızın, parti yöneticilerimizin ve üyelerimizin aylarca hatta yıllarca sorgusuz sualsiz cezaevlerinde tutuluyor” diye belirtti.

Kürkçü konu bağlamında Bekir Bozdağ’a şu soruları sordu:

* Bu iddianamede adı geçen "Gazi Abi" kimdir?

* Basına da yansıyan bu konuyla ilgili idari ve/veya cezai soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmamışsa neden?

* Basına ve kamuoyuna yansımayan yukarıdaki örneğe benzer türde yaşanan başka yazışmalar da tespit edilmiş midir? Bunlara ilişkin kaç soruşturma başlatılmıştır? Bu yöntem emniyet teşkilatında daha önce de kullanılan, yaygın bir yöntem midir?

* Söz konusu iddianame ile ilgili "Gazi Abi" denilen polis, başka hangi fezlekeleri hazırlamıştır? Bu fezlekelerin sonucunda, şu anda kaç kişi cezaevindedir?

* “Gazi Abi” tabiri ile hazırlanan dosya yüzünden 7 ay tutuklu kalan Bursa il örgütü üyelerimiz ve avukatlarına maddi ve manevi mağduriyetlerini giderici tazminat ödenecek midir?

Daha önce konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Müneccimlik, falcılık üzerine kurulmuş üfürülmüş dosyalarla partimize karşı siyasi soykırım yürütülüyor” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.