Bakan Selçuk: Öğretmen her zaman huzursuz olmalı!

Bakan Selçuk: Öğretmen her zaman huzursuz olmalı!

20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması bugün yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Öğretmenin her zaman huzursuz olması gerekir. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması törenine katıldı. Törende konuşma yapan Selçuk, öğretmenliğin basit bir memurluk olarak görülmemesini istedi.

“Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor” diyen Selçuk, “21. yüzyılın beklentisine cevap vermemiz çok önemli. Kıyasıya rekabet var dünyada. Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir. Konfor arıyorsanız bu meslek uygun değil. Bitkin düşmüyorsanız gerçekten hakkını vermediğiniz şüphesine ihtiyacınız olabilir. Öğretmenin her zaman huzursuz olması gerekir. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor. Şu anda sizin yerinizde olmayı çok isterdim. Öğretmenlik heyecanı farklı bir şey. Yapacağınız işlerle ilgili olarak bizim güvencemiz siz, sizin güvenceniz biziz” açıklamasında bulundu.

Bütçe sınırları nedeniyle 20 bin atama yapabildiklerini belirten Selçuk, bu sayının artması için çaba içerisinde olduğunu söyledi.

(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.