Bakan Sarıeroğlu: İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz

Bakan Sarıeroğlu: İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün yapıyor. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu toplantı öncesinde bir açıklama açıklama yaptı.

2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı öncesinde konuştu. Bakan Sarıeroğlu “İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. Bu salı itibariyla onaylanan Torba Yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk.” dedi.

Sarıeroğlu’nun konuşmasından önce çıkan başlıklar şöyle;

“Hedeflere ulaşma konusunda kimse bizi yolumuzdan geri koymayacak. Hiç kimse başaramayacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz

Asgari ücret çalışma hayatımızın en temel unsurlarımızdan birisi. Asgari ücret, devletin sağlamış olduğu bir güvence.

15 yıldır milli geliri üç kart artıran hükümetimiz asgari ücret konusunda da ciddi bir artış sağladı. 2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti 1.404 liraya yükselttik.

Başbakanımız her zaman asgari ücretle ilgili hassasiyetini dile getirmiştir. Ocak ayında belirtilen asgari ücret neyse Aralık ayında da o olacaktır.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.