Bakan Kurum: Türkiye'ye sesleniyorum, riskli binalarda oturmayalım

Bakan Kurum: Türkiye'ye sesleniyorum, riskli binalarda oturmayalım

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen depremde can kaybı 114'e çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre İzmir'de yıkılan 17 binanın 16'sının enkazındaki arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların bugün itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

'BİN KONTEYNIR KURULACAK'

Kurum'un açıklamasında, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" çağrısı dikkat çekti. Kurum'un bu sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün benzer bir açıklama yapmış ve yine sosyal medyada, "Sorumluluk yine sadece yurttaşlara yıkılıyor. Onbinlerce aile hangi maddi olanakla, evini değiştirecek?" sorusu yöneltilmişti.

Bayraklı'da ilk etapta bin konteynır kurulacağını da belirten Kurum "Çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

ZARİFE DOĞAN'DAN ACI HABER

Bu sabah Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından diş hekimi Zarife Doğan’ın cenazesi çıkarıldı.

Öte yandan depremin ardından artçı sarsıntı sayısı 1713'ü buldu.

Bu sabah saat 05,24'te de Kuşadası açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kuşadası Körfezi'nin 9,61 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Depremde can kaybı 114'e yükselirken, yaralanan 1038 kişiden 898'i taburcu edildi. 137 depremzedenin tedavisi ise devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum