Bakan Kurum: Kiranın da altında taksitle ev sahibi yapacağız

Bakan Kurum: Kiranın da altında taksitle ev sahibi yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, artan konut fiyatlarına karşı düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Çelik, "Kiranın da altında taksitle ev sahibi yapacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 

Bakan Kurum, "Orta ölçekli işletmeci kardeşlerimiz illerde gelen talebe göre belirlediğimiz alanlarda sanayi sitesi kuracağız. Kura yöntemiyle çok az peşinatlarla 15-20 yıllık vadelerle olacak. İlk kez bu programda söylüyorum, ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi vatandaşlarımıza sunacaklar" dedi.

'KONUTTAKİ ARTIK ENFLASYONUN ÜSTÜNDE'

Kurum enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum şöyle devam etti: "Millet Bahçemizin küçüğüne hoş geldiniz diyorum. Tüm dünyada pandemiyle birlikte bozulan bir tedarik zinciri var. Üretimde, gıdada, hammaddede... Dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi tarihinde yaşamadıkları enflasyon oranlarını yaşıyorlar. Bir enerji krizi söz konusu. Tüm bunların tedarik zincirini bozduğunu görüyoruz. Her türlü desteği aslında vatandaşımıza gösterdik. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz sahada milletimizin bu noktadaki sorunlarını dinleyen bir iktidarız. Bizim farkımız bu. Konuttaki artış, gerçekten enflasyonun üzerinde oldu dediklerinde hemen 1 hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanımız talimatları veriyor ve çalışmalar yürütülüyor." 

'ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK'

Konut sorunlarıyla ilgili Kurum açıklamasında şunları dedi: "Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yeni bir paket açıklandı. Bu çalışmayı biz yine sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Girdide, hammaddede, geliştiricilere destek olabilecek çalışmaları yapıyoruz. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımız ev sahibi olsun diye bir çalışma başlattılar. 2002 yılından bugüne 1 milyon 137 bin konut üretmişiz ve üretmeye de devam ediyoruz. İnşallah ağustos ayında da sanayi tesisleri kuracağız. Orta ölçekli işletmeci kardeşlerimiz illerde gelen talebe göre belirlediğimiz alanlarda sanayi sitesi kuracağız. Kura yöntemiyle çok az peşinatlarla 15-20 yıllık vadelerle olacak. İlk kez bu programda söylüyorum, ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi vatandaşlarımıza sunacaklar."

'SOSYAL KONUT PROJESİ YAPACAĞIZ'

Kurum şöyle devam etti: "Ankara'da Gölbaşı'nda çıkacağız. Gölü tamamen temizledik, yürüyüş yollarımız var. Bir millet bahçesi de orada yapıyoruz. Konutlarımızı zaten her ilde yapacağız, ciddi bir rakam da açıklayacağız. Kiranın da altında taksitle ev sahibi yapacağız. Temel şart evi olmayan ve şehit ailelerimize destek olabilmek... Bu arsaları konut yapmak için satışa çıkaracağız. Dikey yapı olmayacak. İstanbul'da da Çatalca tarafında olsun, Tuzla taraflarında olsun alanlarımız var. Orada da güzel bir sosyal konut projesi yapacağız."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum