Bakan Koca: Hakkari son haftada sabit kaldı

Bakan Koca: Hakkari son haftada sabit kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarındaki artışla ilgili açıklamada bulundu. Hakkari ile ilgili küçük de olsa birkaç veriyi ilk kez Sağlık Bakanı açıkladı.

Son birkaç haftada koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin arttığı Hakkari'de yetkililer rakam vermekten kaçınıyor. Hakkari'de Koronavirüs vaka sayısı kaç? Bugüne kadar kaç kişi salgından dolayı hayatını kaybetti? Yoğun bakımda kaç hasta var? Bu soruların cevabını Hakkari'de hiçbir STK veya yetkili dile getirmiyor. Bir sır gibi saklanan Hakkari'deki verilerle ilgili ilk kez bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Doğu Anadolu'daki bazı il sağlık müdürleriyle pandemiye karşı alınan önlemler hakkında toplantılar yaptıktan sonra basına açıklamalarda bulundu. 

"Van'ı merkez alarak Bitlis, Muş, Hakkari'deki sağlık hizmetlerini detaylarıyla değerlendirdik. Aldığımız kararları ve bu illerimiz hakkında önemli haberleri sizlerle paylaşacağım" diyen Bakan Koca Hakkari ile ilgili olarak şunları söyledi:

VAKA SAYISI HAKKARİ'DE SON HAFTADA SABİT KALDI

"Bugün Van'ı merkez alarak Bitlis, Muş ve Hakkari illerimizi değerlendirdik. Bu 4 ilimizle ilgili detayları paylaşmak istiyorum. Hakkari'de son haftada sabit kaldı. 4 ilimizde 65 yaş üstüne baktığımızda Van'da 4 kat, diğer üç ilde 3 kat olduğunu gördük.

Hakkari'de yoğun bakım yatak sayımızı 44'e çıkarmış olacağız. Hakkari'de yatak doluluk yüzde 51, yoğun bakım yüzde 47. Hakkari'de filyasyon ekip sayımızı 65'e çıkardık. Derecik İlçe Hastanemizi bu yıl hizmete alacağız. Yüksekova'da ağız diş sağlığı merkezini yatırım programımıza aldık. Hakkari'de 100 yataklı ek bina için hasta tashih süreci tamamlandı."

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.