Bakan Gül: Demirtaş kararını bir görelim...

Bakan Gül: Demirtaş kararını bir görelim...

AİHM'in Demirtaş kararı açıklandı. Hükümet kanadından ilk resmi açıklamayı yapan Adalet Bakanı Gül, "Kararı bir görelim. Bu konuda yargılamayı yapan yargı mercii karar verecektir" dedi.

Adalet Bakanı Gül, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararına ilişkin “Kararı bir görelim. Bu konuda yargılamayı yapan yargı mercii karar verecektir” dedi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın, tutukluluğunun ‘özgürlük ve güvenlik hakkı’, ‘makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkı’ ve ‘serbest seçim hakkı’nın ihlali olduğunu belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun sonucu belli oldu.

AİHM kararında, Demirtaş’ın tutukluluğunun ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Kararda ayrıca, ‘tutukluluğun devam etmesini haklı kılan yeni gerekçeler ve kanıtlar ileri sürülmedikçe de tutukluluk halinin mümkün olan en kısa tarihte sonlanması’ talep edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.