Bakan Fakıba'dan 'deli dana' sorusuna yanıt: Bırakın garibanlar et yesin

Bakan Fakıba'dan 'deli dana' sorusuna yanıt: Bırakın garibanlar et yesin

Bakan Fakıbaba, Türkiye'nin ithal ettiği etlerde deli dana hastalığı çıktığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Fakıbaba, "Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. Bırakın garibanlar et yesin 29 liraya" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba , Şanlıurfa’da “Hayvan Borsası” projesinin imza töreninde katıldı.

Fakıbaba, 2011 yılında Polonya’dan ithal edilen 3 bin sığır etinde deli dana hastalığı çıktığı yönündeki haberler hatırlatılınca şöyle dedi:

”2011 yılında şüpheli hastalıklı et getirmişler’ diyorlar. Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. Bırakın garibanlar et yesin 29 liraya. Siz daha önce iktidar olmadınız mı, niye fakir fukarayı düşünmediniz, niye dar gelirlileri düşünmediniz? Hala kalkmışsınız fakir fukara, gerçekten dar gelirli vatandaşım et almaması için ona göz koymuşsunuz. 2011 haberlerini manşetten veriyorsunuz. Etleri ben yiyorum, o etleri alıyorum. Onun için bütün vatandaşlarım çok rahat olsun. Biz bir çığır açmışız ve bu çığır Allah’ın izniyle devam edecek.” (Kaynak Cumhuriyet)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.