Bakan Dönmez: Mesai saatleri illere göre değişebilir

Bakan Dönmez: Mesai saatleri illere göre değişebilir

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, kalıcı yaz saati uygulamasıyla 1 milyar lira civarında tasarruf sağlandığını söyledi.

Kalıcı yaz saati uygulaması özellikle hava henüz karanlıkken okula giden çocukları zorlarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den konuya ilişkin açıklama geldi. Dönmez, okul saatlerinin illere göre farklılık gösterebileceğini söyledi.

CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Dönmez, olumsuz hava şartları nedeniyle Antalya ve Isparta’da yaşanan enerji kesintisi problemlerinin bugün sona ereceğini söyledi.

Yaz saati uygulamasına ilişkin de açıklama yapan Dönmez “Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyorduk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük. Okul saati illere göre değişebilir. İllerdeki valilere önemli iş düşüyor. Kars’taki mesai saatiyle Edirne’deki mesai saatinin aynı olması gerekmiyor. Tek saat uygulaması Avrupa’da da yürüyor. Türkiye de bu uygulamaya devam edecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.