Bakan belli oldu, dolar yükselişe geçti

Bakan belli oldu, dolar yükselişe geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dün gece Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından piyasalar güne ekside başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın pazar akşamı sosyal medya üzerinden istifasının duyurmasının ardından, gözler yerine gelecek isme çevrildi. Ancak öncesinde Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal'ın dün sabah yaptığı yazılı açıklama ve 19 Kasım'daki Para Politikası Kurulu'nda en az 300 baz puan artırımı yapılacağı söylentisi, TL'nin yüzde 5 değerlenmesine neden oldu. Dolar dün kapanışı 8,13 liradan yaptı.

DOLAR YÜZDE 4 DEĞER KAZANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dün gece Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından ise gözler, piyasanın ne tepki vereceğine çevrildi. Ancak sabah erken işlemlerde döviz kurları yeniden hızlı bir yükselişe geçti.

İstanbul serbest piyasada dolar 8,30, euro 9,84, sterlin 10,99 liradan güne başladı. Saat 09.20'de dolar 8,39 liraya yükselirken, TL'nin kaybı yüzde 4'ü buldu. İlerleyen saatlerde bir miktar gerileyen dolar, günün ilk yarısını 8,21 liradan tamamladı.

ALTIN FİYATLARI DA HIZLA YÜKSELİYOR

Döviz kurlarının yanısıra altın fiyatları da yukarı yönlü. Sabah erken işlemlerde gram altın yüzde 4,3'lük artışla 504 liraya yükseldi. Çeyrek altın ise sabah saat 09.20 itibariyle yüzde 4,7 prim yaparak 830 lira oldu. Gram altın günün ilk yarısını 496 liradan, çeyrek altın ise 816 liradan geçti.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.