Bahçeli'den ittifak modeli açıklaması

Bahçeli'den ittifak modeli açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçirebiliriz' dedi.

MHP ile AK Parti arasında, Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde nasıl bir ittifakın sağlanacağı konusunda görüşmeler sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ittifakın yöntemi hakkında açıklama geldi.

Habertürk'e açıklama yapan Bahçeli, "İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçirebiliriz. Yasal zemin olmadığından konuşarak siyasi kombin yapabiliriz" dedi.

AK Parti ile MHP arasında dün heyetler seviyesinde ittifakı görüşmeleri başlamıştı. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş görüşmeden sonra, "Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz. Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da "Cumhur İttifakı ruhunun yerel seçimlerde tatbik edilmesi konusu görüşüldü. Çok faydalı bir görüşme oldu. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek" demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.