Bahçeli'den 'af teklifi' açıklaması

Bahçeli'den 'af teklifi' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclis'e verdik. Mecliste Adalet Komisyonu'nda görüşülmesini bekliyoruz" dedi.

Mahkum Yakınları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MAYAD), af teklifiyle ilgili basın açıklamasında bulunmak üzere MHP Genel Merkezi önünde toplandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de, dernek üyeleriyle genel merkez önünde görüştü. Bahçeli burada yaptığı açıklamada, “MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclis’e verdik. Mecliste Adalet Komisyonu’nda görüşülmesini bekliyoruz” dedi.

MAYAD üyeleri af yasası hakkında açıklama yapacakları sırada genel merkeze gelen Bahçeli, aracından inerek grubun yanına gitti. Dernek üyeleriyle sohbet eden Bahçeli, “MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclise verdik. Mecliste Adalet Komisyonunda görüşülmesini bekliyoruz. 50 vekilimizle olayları takip ediyoruz. Fakat 50 vekille yasayı çıkarmak mümkün değil. Buraya kadar gelmeniz memnuniyet vermiştir. Birbirinizi incitmeyin. Sırası gelince gereği yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

‘BİR DAHA DUYARSAM YASAYI ÇEKERİM’

Bir vatandaşın “24 Haziran’da sizin sözünüze güvenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdik”demesi üzerine Bahçeli, “Tekrar oy ver, istersen de verme. Bu durumun oyla alakası yok. Bu olay memleket meselesi. Biz oy için yapmıyoruz, bir daha ağzınızda bunu duyarsam yasayı geri çekerim” şeklinde konuştu.

Daha sonra açıklama yapan MAYAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Dizdar, “Eğer Türkiye’de adalet sistemi doğru işlemiş olsaydı 5 bine yakın hakim ve savcının görevden alınmasının sebebi nedir? Eğer bunlar terörist ise milletimizi bu terörist kararlara nasıl mahkum edersiniz? İstediğimiz af değil, şartlı ceza indirimidir” dedi.

(DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.