Bahçeli: Malum video ümit ederiz ki maksatlı hazırlanmış olmasın

Bahçeli: Malum video ümit ederiz ki maksatlı hazırlanmış olmasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da kapıda bekletildiği görüntülere dair, “Bir alçaklık varsa derhal telafi edilmelidir. Malum video ümit ederiz ki maksatlı şekilde hazırlanmış olmasın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Gurup Toplantısı'nda konuştu. Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınırdaki mültecilerin müracaatlarını almak zorunda olduğunu belirten Bahçeli, sınıra taşınan mültecilere işaret ederek, "Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğu ayan beyan ortadadır. Türkiye'yi göç meselesini siyasi bir amaçla kullanmakla itham etmek ahlaksız bir yakıştırmadır. AB ülkeleri Türkiye'yi anlamaktan tamamıyla uzaktır. İnsan haklarını yok sayan Yunanistan'ın AB tarafından desteklenerek arka çıkılması barbarlığa ortaklıktır” diye konuştu. 

Bahçeli, Türkiye'nin göçmenler için "barınma" alanı olmadığını ifade etti. 

İDLİB AÇIKLAMASI: PÜRÜZ KALDIRILMIŞTIR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Moskova'daki İdlib'e ilişkin yaptığı görüşmeye değinen Bahçeli, "Çıkan kararlar bizim açımızdan olumludur. 17 Eylül 2019'da Soçi baz alınarak iki ülke arasında ek protokol imzalanmıştır. İdlib gerginliği azaltma bölgesi boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart gece yarısından itibaren durdurulmuştur. Bugüne kadar da bir provokasyon vuku bulmamıştır. Bölgesel huzur ve güvenlik için önemli adım atılmış, bir pürüz kaldırılmıştır. M4 karayolunun kuzeyinde ve güneyinde 6 km derinlikte bir koridor tesis edilecek, belirlenen alanlarda Rus-Türk ortak devriyeleri başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

'ATEŞKESE UYULURSA NE ALA'

Bahçeli, şunları söyledi: "İdlib’de verdiğimiz şehitleri unutmamız mümkün değildir. Kalleşleri hesap dışı bırakmamız asla düşünülemeyecektir. Biz herkesin ciğerini, hedefini gayet iyi biliyoruz. Putin’in askerlerimizin yerini bilmediğini söylemek havanda su dövmektir. Bundan sonra ateşkese uyulursa ne ala, uyulmazsa kaldığımız yerden başla vatan mücadelesini gittiği yere kadar taşırız. Türkiye Moskova’da mahcup olmamıştır. Burada üzerinde durmamız gereken konu Esad’ın ilk fırsatta silaha sarılıp sarılmayacağı muammasıdır. Esad hata yaparsa bunu misliyle ödemelidir. Buna çanak tutan hangi ülke olursa olsun gök kubbe başlarına yıkılmalıdır. Mevzi kazanımlarıyla oyalanmayız."

CHP’YE YÜKLENDİ

Konuşmasının devamında CHP'ye yüklenen Bahçeli, “CHP yönetimi iflasını yakında açıklayacaktır. CHP’nin kapısına 'patron çıldırdı ne alırsan bir dolar' yazısı asılırsa kimse şaşırmalıdır. Rusya ziyaretini sabote etmek için Esad ve Putin ile aynı safa giren CHP yönetimi körle yatmış şaşı kalkmış bilye dağıtmıştır. CHP Esad'ın yolundan yürüyeyim derken baltayı taşa vurmuştur" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN’IN BEKLETİLMESİ

Erdoğan’ın Putin’in kapısında bekletildiği anlara ilişkin görüntülerin Rus basını tarafından servis edilmesine tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti: “Zirve toplantılarında benzeri tablolara veya protokol kazalarına istem dışı elbette tesadüf edilebilecektir. Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde kayda aldırıp sonra da servis ettiyse bunun tanımı küstahlıktır. Bir alçaklık varsa derhal telafi edilmelidir. Malum video ümit ederiz ki maksatlı şekilde hazırlanmış olmasın. Muasır medeniyetler aklını başına alsın. Bizim kültürümüzde vatana can verilir."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.