Bahçeli: Komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel doğmadı

Bahçeli: Komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel doğmadı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Muharrem İnce'nin açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasının karnından doğmamıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölge istişare toplantılarının ilkini Sivas’ta düzenledi. Toplantıya MHP’nin Yozgat, Tokat, Adıyaman, Amasya il teşkilatları ve milletvekili adayları da katıldı.

Devlet Bahçeli, konuşmasında, 2’inci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel için “Apoletlerini sökeceğim” diyen CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi.

İnce için “bozgun siyaseti yapıyor” diyen Bahçeli, “2’inci Ordu Komutanımız, Cumhurbaşkanımızın iftar programına katıldığından dolayı, ince ince bozgun siyaseti yapan şahsın hedef tahtasına oturuyor. Neymiş, Cumhurbaşkanını alkışlamış. Ne yapacaktı yuh mu çekecekti, ültimatom mu verecekti, muhtıra mı hazırlayacaktı, ne yapacaktı? İnceldikçe esneyen, esnedikçe kopma noktasına gelen siyasi mehtat ve bezirgana, şerefli bir Türk komutanının apoletleri sökme fikrinin kim ya da kimler vermiştir?” şeklinde konuştu.

‘BU KANDİL DİLİDİR’

Temel’in Zeytin Dalı Harekatı’nı yönettiğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

“Bu Kandil dilidir, bu ağız FETÖ ağzıdır, bu üslup PYD/YPG üslubudur. CHP’nin icazetli Cumhurbaşkanı adayı, sökmeye çok merak duyuyorsa gitsin kangrene dönüşen fikirlerini söksün, bu yetmiyorsa gevşeyen akıl vidalarını söksün. 2’nci Ordu Komutanının hedef yapılması boşuna değildir. Çünkü CHP’de Afrin başarının karın ağrısı vardır. Zeytin Dalı Harekatı’nın acısı ve açmazı egemendir.

‘EDEP VE TERBİYE YOKSUNU’

“CHP Genel Başkanının Afrin’e girilmesin çağrısını ayaklar altına alan ve teröristleri saklandıkları delik ve tünellerde imha eden inanmış ve kahraman evlatlarımızın komutanlığını yapan kişi, 2’nci Ordu’nun başındaki değerli generalimizdir. Bu komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasının karnından doğmamıştır. İnce işçilikle apolet sökmenin hevesine kapılan edep ve terbiye yoksunu siyasi duruşa büyük milletimiz haddini bildirecek karardadır, kökünü kurutacak güçtedir.”

‘SİSTEM YERLEŞESİYE KADAR İTTİFAK DEVAM ETMELİ’

“Şu hususu bilhassa belirtmek isterim ki, 24 Haziran’dan sonraki beş yıl boyunca, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurum ve kurallarıyla yerleşesiye kadar Cumhur İttifakı devam etmelidir, bizim açımızdan da devam edecektir.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.