Bahçeli: Hiç kimsenin hikmetine muhtaç değiliz

Bahçeli: Hiç kimsenin hikmetine muhtaç değiliz

AK Parti ve MHP arasında yerel seçime yönelik ittifak görüşmeleri sürürken, Devlet Bahçeli, hiç kimsenin kollamasına, korumasına ihtiyaç duymadıklarını belirterek, "Hiç kimsenin hiçbir oluşumun hikmetine muhtaç değiliz" açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim beyannamelerinde yer alan vaatleri yerine getirmek için ellerinden geleni yapacakların söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

DEVRİLİR DEDİLER, GELDİK: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulamaya geçmesiyle Meclisimizin asli işlerini daha iyi yapacağına inanıyorum. MHP, 24 Haziran’da yapılan seçimin ardından 50 milletvekiliyle grup kurma hakkını elde etmiştir. Başaramaz dediler başardık, devrilir gider dediler geldik. Anket şirketlerine kulaklarımızı tıkadık. Yüzde 2-3 oy alırlar diye dedikodu yayanları not ettik. Sonra şoktan şoka girdiler. Kiralık gazeteci ve sözde aydınların oyunlarına göğüs gerdik. MHP’ye idam fermanı yazanları, siyasi provokatörleri kabusla tanıştırıp hayal kırıklığına uğrattınız. Hepinize teşekkür ediyor, alayınızı kutluyorum.

MUHTAÇ DEĞİLİZ: Seçim beyannamemizdeki tüm vaatleri gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Yorulmak yok, vazgeçmek yok, gevşeklik hiç yok. Ya başaracağız ya başaracağız, ortası yok. Hiç kimsenin hiçbir oluşumun hikmetine muhtaç değiliz. Hiç kimsenin kollamasına korumasına da ihtiyaç da duymuyoruz. Bize milletin desteği yeter.

KIRBAÇ KASIRGASININ TEĞET GEÇMESİ BİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİR: Küresel ısınma, buzulların erimesi, çevre kirliliği, çölleşme, orman alanlarının yok edilmesi, doğal afetler, iklim değişiklikleri insanları meşgul eden temel meseleler arasındadır. Denizlerdeki petrol platformlarından sızan kazalarda binlerce ton ham petrol denizleri kirletirken deniz canlıların ölümüne neden olmaktadır. Uluslararası toplum çevre felaketlerine çare bulmak zorundadır. Doğal afetlerdeki sıklık üzerinde kararlı şekilde düşünülmeli emek ve çaba harcanmalıdır. Medyada kırbaç kasırgası olarak isimlendirilen fırtınanın ülkemizin teğet geçmesi bizleri memnun etmiştir.

SERMAYE KAÇIRANLAR DEŞİFRE EDİLMELİ: Ekonomik fırtınaya tutulduğumuz andan itibaren fırsatçılık yapan kim varsa, ne paylaşmayı ne bölüşmeyi özümsememiş utanmazlardır. Vatandaşlarımız ne yiyip içerim derdindeyken kurdaki artışı fırsata çevirenlerin nasıl bir vicdanı vardır. Kemerleri, sesi çıkmayan milyonlar mı devamlı sıkacaktır. Ekonomik yangın söndü sönüyor, yapılan zamlar ne olacak, geri alınmayacak mıdır? Hükümet, stokçuluk yapanları, yabancı ülkelere sermaye kaçıranları ve fırsatçıları belirlemelidir. Ekonomik yangın söndü, sönüyor. Yapılan zamlar ne olacak, geri alınacak mıdır? Hükümet sinsi fırsatçıları belirlemelidir.

İNSANİ DEĞERLER YERLERDE SÜRÜNÜYOR: Dünyada sefalet korkunç boyutlara tırmanırken sefada bir o kadar yaygınlaştırmaktadır. Böyle bir dünya tablosunun sürdürülmesi imkansızdır. 260 milyon insan sosyal siyasal açmazlardan dolayı yollara düşmüş, göçmüştür. Zulüm egemenlik kurarken zalimler sözü geçer hale gelmiştir. İnsani değerler yerlerde sürünmektedir. İnsan hakları ihlalleri demokrasiye vurulan prangalar, katliamlar, sosyal krizler devletler arası şiddetli rekabet masumlara hayatı zindan etmektedir. Geçen hafta ABD’de gerçekleşen BM toplantısı sadece günü kurtarmıştır. Türkiye’nin dışında hiçbir ülkenin samimiyetle mücadele ettiği söylenemez. Oluk oluk akan kanları seyreden sözde gelişmiş ülkeler insanlıkta sınıfta kalmıştır. Bize öğretecekleri işaret edecekleri hiçbir şey yoktur. BM’nin ana yapısı ve karar alma şekli değişmedikten sonra huzur ve istikrar arayışları asla gerçekleşmez.

BM SÖMÜRÜ ÇARKININ KAYNAĞI: BM önce insan temelli olmalıdır. Devletlerin eşit temsiline imkan sağlamalıdır. BM yeni baştan yapılanmalı ve planlanmalıdır. 5’li çetenin hakimiyet ve hükümranlığı sorgulanmadan daha iyiye ulaşılamayacaktır. BM uluslararası sömürü çarkının kaynağıdır. Bugüne kadar yaşananlar başka bir şey söylememize mahal bırakmamıştır. Sayın Erdoğan’ın yaptığı konuşma etkilidir. Zulümle abad olanın akıbeti berbat olacaktır.

HAİNLERİN İMHALARI VACİPTİR: Sayın Cumhurbaşkanı’nın Almanya ziyareti son derece faydalı olmuştur. Türkiye ile Almanya arasındaki buzların erimesi olumlu bir gelişmedir. Dileğimiz uyum ve işbirliğidir. Merkel’in FETÖ konusundaki değerlendirmeleri hatalı ve izaha muhtaçtır. Merkel FETÖ için kanıt arıyorsa bu kapsamda henüz bir arpa boyu mesafe alındığı söylenemeyecektir. 251 şahadet delil değil midir? Failin delili mi olur? Hain haindir, terörist teröristtir; imhaları da vaciptir. Almanya Başbakanı 15 Temmuz’a yanlış yönden bakmaktadır. Bu FETÖ’ye müsamahasını nasıl yorumlayacağız? FETÖ konusunda delil istemek gökyüzünde ağaç dikmeye yeltenmektir. Cesaretleri varsa desinler ki FETÖ’yü seviyoruz, arkasındayız. Daha tutarlı, daha dürüst olurlar. Almanya teröristleri iade etmelidir.

TÜRKİYE’NİN HAKKI YENDİ: Euro2024 ev sahipliğinin Almanya olacağı belirlenmiştir. Ülkemizin hakkı yenmiştir.

TEZKEREYE EVET: MHP, meclis gündemine gelen sınır ötesi harekat tezkeresine ‘evet’ oyu verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.