Bahçeli: Erdoğan Türkeş Üniversitesi teklif etti

Bahçeli: Erdoğan Türkeş Üniversitesi teklif etti

Bahçeli MHP'nin 50'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yaptıklarını ve Erdoğan'ın kendisine Alparslan Türkeş'in isminin bir üniversiteye verilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin isminin “Alparslan Türkeş Üniversitesi” olarak değiştirilmesini teklif ettiğini açıkladı.

Partisinin 50. kuruluş yıldönümünde Adana’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı şahsımı telefonla arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ismini Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etmiştir. Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugünde, böylesi heyecan verici bir düşünce, MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıldönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti: “Kim söyleyebilirdi ki ülkü ile ülkücü 50 yıl evvel birleşip, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben iradesiyle devleşecek… 50 yıl bir ömür, 50 yıl asırlara denk. İfadesi kolay, idraki güç, ifası ise pek zor 50 yıl. Bir ülkünün peşinde şan ve şerefle dolu koskoca 50 yıl. Karanlık gecelere ışık olmak için 50 yıldır mücadele ettik. 50 yıl dirayettir, onurdur, ömürdür, akıldır, sabırdır, mağduriyettir. 50 yıl vatan sevgisinin kefili, millet sevgisine karşılık beklemedik. Çünkü tefeci değildir. Çünkü karşılıksız sevdik.Millete sınıfları ayıranlara, zümrelere bölenlere, tavır aldık cephe açtık. Soysuzluk başka, ırkçılık bambaşkadır. Biz Türklüğümüzü kafatası ölçümleriyle keşfetmedik. Bütün milletin fertleri arasında; anı da birdir, acı da birdir. Türkiye’de hiç kimse ikinci sınıf insan değildir. Hiç kimse önemsiz ve değersiz değildir. Türk milletinin hiçbir ferdi eşitsiz ve orantısız ilişkinin tarafı olmamıştır. Önemle altını çizmek istiyorum ki; değişimden kaygılanmaya değişmekten korkmaya gerek yoktur.”

PARTİDEN KOPANLARA 50. YIL ÇAĞRISI

Bahçeli İYİ Parti’ye gidenlere de şöyle seslendi: “Aramızdan bir şekilde kopup giden, samimi pişmanlık yaşayan, gözü hâlâ üç hilalde olan,  yuvasının özlemini çeken her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyoruz. 9 Şubat 1969’dan 9 Şubat 2019’a kadar herhangi bir sebepten dolayı küsen, kızan, kırılan kardeşlerime diyorum ki; kavuşmak için vazgeçilmez yeminle 50 yıllık emanet hepimize yetecek. Gelin vebale daha fazla ortak olmayın. Gelin milli bekamızın bu zamanki mücadelesine katılın. El birliği yapalım, ülkü birliği yapalım; ne kadar işbirlikçi ve terör sevici varsa yakalarından tutalım.”

TUNÇ SOYER’E ÜZERİNDEN AKŞENER’E GÖNDERME

MHP lideri babası 12 Eylül döneminde askeri savcı olarak ülkücülerin yargılanmasından sorumlu olduğu gerekçesiyle eleştirilen Tunç Soyer hakkında ‘Babadan oğla suç geçmez’ diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de isim vermeden şöyle dedi: “Babasıyla gurur duyan Tunç Soyer ismine rıza göstermemizi hiç kimse beklemesin. ‘Babadan oğla suç geçmez’ diyenler bilsinler ki Anadolu’yu fetheden ecdadımızın hesabını bin yıldır Türk milletinden sormaya çalışıyorlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum