Bahçeli: Devletin de, hükümetin de elbette yanındayız

Bahçeli: Devletin de, hükümetin de elbette yanındayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti hükümetine desteğini yineledi: “Bu mücadelede devletin de, hükümetin de elbette yanındayız, destekçisiyiz.”

Isparta’da yaptığı konuşmada, daha önce “Savaş sebebi sayılmalı” dediği Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna değinen Bahçeli şunları söyledi: “Barzani’nin referandumu bunun bir ara istasyonudur. Dedik ki 25 Eylül’de Kürdistan’ın provası yapılacaktır. Peşmergenin bu referandumu milli güvenliğimize en yakın tehditler arasındadır ve asla izin verilmemelidir. Muhtemel Kürdistan referandumu engellenmezse son yurdumuz karanlık ve kalleş bir komplonun açık hedefi olacaktır.”

‘Türkiye’nin toprak bütünlüğü de bozulmak istenecek’

Suriye ve Irak’ta amacın ‘dört parçalı Kürdistan’ı ortaya çıkarmak olduğunu öne süren MHP lideri şöyle devam etti: “El-Kaide terör örgütüne bağlı grupların hakim olmaya koyulduğu İdlip üzerinden yeni ve vahşi bir hesap daha uygulanmaya koyulmak istenmektedir. Bu tuzağa karşı dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Şayet İdlip engeli aşılırsa Akdeniz’e uzanacak terör koridorunun açılması mümkün olacaktır. Suriye’de yürütülmeye çalışılan projenin, Barzani’nin ağır provokasyonun ileriki safhasında Türkiye’nin toprak bütünlüğü de bozulmak istenecektir. Dört parçalı Kürdistan’ı ortaya çıkarmak için Irak ve Suriye’yi uygun kıvama getirdiğini zannedenler, Türkiye’yi aynı cendereye sokmak için pusuda beklemektedir.”

‘Elbette yanındayız, destekçisiyiz’

Konuşmasının devamında ABD’yi ve Türkiye düşmanlığı yapmakla suçladığı Almanya’yı da sert ifadelerle eleştiren Bahçeli, ‘terörle mücadele’de hükümetin yanında olduklarını vurguladı: “Bu mücadelede devletin de, hükümetin de elbette yanındayız, destekçisiyiz. Dost bildiklerimizden fayda yoktur. Aziz vatanımızı ne pahasına olursa olsun korumak mecburiyetindeyiz. Milliyetçi Hareket’in yıllardan bu yana yaptığı tespit ve itirazların haklılığı ortadadır. Bu nedenle terörle mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında duruyor, sadece elimizi değil, gövdemizi ve bütün benliğimizi taşın altına koymaya hazır olan bir kararlılık iradesi sergiliyoruz. Bundan rahatsız olanlar çoktur. Bu duruşumuza kulp takmak için tetikte bekleyenler fazladır. Ancak biz dedikoduya, itham ve iftiralara pabuç bırakacak, eyvallah edecek aciz, pısırık, ürkek ve korkak bir hareket değiliz, aksini düşünenlerin ise Allah’ın izniyle alnını karışlar, heveslerini kursaklarında bırakırız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.