Bahçeli: AİHM bir skandal karara imza atmıştır

Bahçeli: AİHM bir skandal karara imza atmıştır

Bahçeli, "Sistemin muhafazası için her fedakarlığı seve seve yaparız. İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarımızı göstermeyeceğiz. AK Parti kimi isterse aday çıkarabilir, biz ön şartsız destekleyeceğiz" dedi.

MHP İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı’nın kapanış oturumuna katılan parti lideri Devlet Bahçeli, belediye başkanlığı seçimleri için de ‘milli beka açısından dönüm noktası’ nitelemesinde bulundu.

HDP’nin önceki genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönünde karar veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ‘ihanet mahkemesi’ diye seslenen Bahçeli, üç büyükşehirde ise AK Parti’ye ön koşulsuz destek açıklaması yaptı.

Bahçeli’nin konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

HÜKÜMET SİSTEMİNİN İÇİNDEYİZ: MHP cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin teoriden pratiğe kadar aktif olarak içindedir. Türkiye’nin pek çok sorunu var iken hele hele cumhuriyetin 3. evresine yeni geçmişken, olaylar karşısında sorumsuz bir şekilde hareket edemeyiz. Mimarisinde pay sahibi olduğumuz hükümet sisteminin muhafazası için her fedakarlığı seve seve yaparız. 2023 yılında lider ülke Türkiye’ye ulaşacağız. Ardından ise çağ açan İstanbul’un 1000. Fetih gününde, 2053 yılında süper güç Türkiye’ye varmayı hedefliyoruz.

TEDBİR ALMALIYIZ: Zafer cumhurun olmaz ise zillet altın vuruşunu yapacak öldürücü darbeyi indirecektir. CHP, HDP, İP aynı çizgidedir. Ancak hevesleri kursaklarında kalacak. Yeni hükümet sisteminin doğasına zarar vermeyeceklerdir. Önce tedbir almalıyız sonra tevekkül etmeliyiz. Yerel seçimleri bir sistem oylamasına, bir rejim krizine dönüştürmek isteyenlerin alayı ile mücadele etmek boynumuzun borcudur.

AİHM SKANDALA İMZA ATTI: Terör örgütleri devrededir. CHP ve İP kaos bekçiliğine soyunmuşlardır. Oyun bellidir kirli oyuncular açıktadır. Türkiye’ye yabancılara ihbar eden zilletin ana aktörleridir. İşte PKK’lı Demirtaş’la ilgili AİHM’in verdiği kararı duydunuz. AİHM bir skandal karara imza atmıştır. Tescilli bir bölücünün siyasi nedenlerle hapse gönderildiği iddia edilmiştir. PKK’lı Demirtaş mağdur göstermek ayıptır. Türk yargısı tarafsız ve bağımsızdır. AİHM Türk adaletini hiçe saymıştır. Bir mahkeme kararı önce vicdanlara uygun olmalıdır.

İTTİFAKTA SORUNLARI AŞTIK: Zillet ittifakı yerli ve milli olmadan iradesi rehinlidir. MHP Türkiye’nin içine düşürülemeye çalışılan çıkmazı görmüştür. Önümüzdeki muhtemel sıkıntıları görmek lazımdır. Biz 31 Mart’a şu kadar belediye benim olsun diye yaklaşmıyoruz. Cumhur ittifakında bir ara sorun çıkaran gel gitleri geride bıraktık. Yanlış anlamaları milli beka için yok saydık. Dün gerçeklerimizi tek tek sıraladık ve kararımızı açıkladı. İstanbul Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğiz. AK Parti kimi isterse aday çıkarabilir, biz ön şartsız destekleyeceğiz. Bu seçimlerde çok çalışacağız cumhur ittifakının toplam oyunun geri düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Henüz belediye başkan adayı olmayan bölgelerde ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Hepinizi tebrik ediyorum aynı heves aynı heyecanla yolunuza devam ediniz. Günlük hayatın ve dış tesirlerin yıkıcı etkisini süzecek koruyuculuğa sahip olunuz.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.