Bağlar'da kadın fuarı projesi

Bağlar'da kadın fuarı projesi

Kadına yönelik önemli projeler hayata geçiren Bağlar Belediyesi'nin birimlerinde çalışan kadınlarla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, kadın fuarı açmayı hedeflediklerini söyledi.

DİYARBAKIR  -Bağlar Belediyesi Kadın Meclis üyeleri ve kadın çalışanları biraraya gelerek, kadınlar için neler yapabileceklerini ve yaşamlarını etkileyecek yeni hizmetlerin neler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, başkan yardımcıları Sema Koç, Yüksel Aslan Acer, kadın meclis üyeleri ve belediye kadın çalışanları katıldı. Toplantıda, yapılan çalışmaları değerlendiren Baran, kadın toplantılarını sadece belediyedeki sorunlarla ilgili yapmadıklarını, kadınlara yönelik yeni projeler geliştirmek istediklerini söyledi.

'Kadın fuarı açmayı düşünüyoruz'

Baran, toplantının amaçlarından birinin de belediyenin yaptığı kadın çalışmalarının dışında daha güçlü projeleri nasıl geliştirebileceklerini tartışmak olduğunu belirterek, yakın süreçte kadın fuarı için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Baran, açılacak kadın fuarında her belediyenin kadına dönük yaptığı proje ve faaliyetlerle katılabileceğini dile getirdi. Baran, "Kadın kurumlarının oluşturulması, kadın-erkek birimlerinin oluşturulması için bu tür toplantıların yapılması her belediye için bir zorunluluktur. Bundan dolayı bunu bir sisteme dönüştürmek gerekiyor. Bununla birlikte kadınlara dönük kampanyalar yapmak lazım. Halkla, kadınlarla ilişkileri güçlendirmek ve hizmet konusunda kadınların yaşamlarını etkileyecek projeleri açığa çıkarmak için ciddi bir yoğunlaşma içinde olmamız lazım. Yakın süreçte Bağlar Belediyesi Kadın Fuarı açmayı düşünüyoruz. Fuara tüm belediyeler kadın çalışmalarıyla katılabilecek" dedi.

Daha sonra birimdeki her kadın kendi çalışmalarını ve kadınlara dönük olarak planladıkları çalışmalarını paylaştı.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum