Bağlan köyünde inceleme yapıldı

Bağlan köyünde inceleme yapıldı

Sivil toplum örgütlerinden oluşan bir heyet, 3 köylünün İHA'larla yaralandığı Lice'nin Bağlan köyünde, incelemelerde bulundu. Olay yerinde inceleme yapan heyet, daha sonra Lice Savcılığıyla da bir görüşme gerçekleştirdi.

Diyarbakır Barosu, TİHV, Tabip Odası ve Hak İnisiyatifi’nden oluşan heyet, üç köylünün İHA’larla yaralanmasının ardından, olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Lice’nin Bağlan köyüne giderek incelemelerde bulundu.

Heyette yer alanlar, yaralanan köylülerin yakınları ve köy sakinleriyle görüştü ve olay yerinde incelemelerde bulundu. Görüşmelerin ardından Lice Cumhuriyet Savcılığıyla da görüşen heyet, daha sonra ilk izlenimlerini paylaşan bir açıklama yaptı.

Heyet adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, üç köylünün yaralanması ve köylülere yönelik hak ihlallerini incelemek üzere köye geldiklerini belirtti. Yaralanan köylülerden ikisinin baba-oğul olduğunu hatırlatan Özmen, terör örgütü olduğu iddia edilen Celal Yıldırım ile ilgili şunları söyledi: “Celal Yıldırım’ın adli bir suçtan kesinleşmiş mahkûmiyeti olduğunu ve yakalanmamak için köy dışına traktörle çıkmaya çalıştığını köy sakinlerinden öğrendik”

‘DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR’

Lice Cumhuriyet savcılığıyla da görüştüklerini belirten Özmen, “Köye geliş ve varmak istediğimiz nihai hedefi anlattık” dedi. Özmen, “Savcılık, dosyada gizlilik kararı olduğu hasebiyle ayrıntılı bilgi veremeyeceğini beyan etti. Biz de bu olayın en ince ayrıntısıyla, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde araştırılmasını istedik. Tüm delillerin, balistik otopsi, görüntü, olay yeri incelemesinin titizlikle yapılması gerektiği yönündeki taleplerimizi ilettik” şeklinde konuştu.

Ahmet Özmen, Bağlan köyünde üç kişinin yaralanmasıyla ilgili yaptıkları incelemeyi rapor haline getireceklerini söyledi. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.