Bağdat'tan Erbil'le çözüm mesajı

Bağdat'tan Erbil'le çözüm mesajı

Irak'ta merkezi hükümet, Kürdistan yönetimiyle petrol krizini aşmak için hazırlığa başladı. Açıklama, Irak Petrol Bakanı Cabbar Luaybi'den geldi.

Irak Petrol Bakanı Cabbar Luaybi, “Başbakan Haydar Abadi, Erbil ile petrol dosyasını görüşmek için hazırlık yapmamızı istedi” dedi. Irak medyasına konuşan Luaybi, Erbil ile Bağdat arasında petrol dosyasının ne zaman görüşüleceğine dair ise bilgi vermedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümeti ile Irak hükümeti arasında şu anda hiçbir görüşmenin yapılmadığını da dile getiren Luaybi, “Görüşmelerin başlaması halinde olumlu sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

Erbil ile Bağdat arasındaki en önemli anlaşmazlık konularından biri de petrol dosyası. Taraflar arasındaki petrol krizi yaklaşık 10 yıldır çözülemiyor. Erbil’in bağımsızlık referandumu sonra Irak ordusu Haşdi Şabi ile birlikte Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere girmiş, Bağdat’la ilişkiler daha da gerilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.