Bağdat'ta yüksek gerilim: ABD elçiliği tahliye edildi

Bağdat'ta yüksek gerilim: ABD elçiliği tahliye edildi

Binlerce Şii protestocu Bağdat'taki Amerikan elçiliğini basmaya çalıştı. Büyükelçi ve elçilik çalışanları Bağdat'tan tahliye edildi.

ABD’nin pazar akşamı Irak’ta Haşdi Şabi hedeflerini vurmasının ardından Irak’ta gerilim yüksek. Hava saldırılarını protesto eden binlerce kişi, Bağdat’taki Amerikan elçiliğinin önünde toplanıp binayı basmaya çalıştı. Reuters’a konuşan Irak Dışişleri yetkilileri, Amerikan Büyükelçisi ile elçilik çalışanlarının Bağdat’tan tahliye edildiğini söyledi.

Protestocular ABD Başkanı Donald Trump’a karşı sloganlar atarken, Anadolu Ajansı’na göre elçiliğin bir duvarı da ateşe verildi. AA, bazı eylemcilerin içeri girdiği bilgisini de geçti. Çok sayıda üst düzey milis liderinin de protestocular arasında olduğu belirtiliyor.

Haftalardır hükümet karşıtı protestolara sahne olan Irak’taki öfke, pazar akşamı düzenlenen hava saldırılarından sonra ABD’ye yönelmiş durumda. ABD’nin Irak ve Suriye’de eş zamanlı düzenlediği saldırılarda, İran yanlısı Haşdi Şabi’nin kilit unsurlarından Ketaib Hizbullah’a ait hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı. Irak’taki bir Amerikan üssüne düzenlenen ve bir ABD vatandaşının öldüğü roketli saldırıdan Ketaib Hizbullah sorumlu tutulmuştu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.