Bağdat’ta KDP binasına saldırı: 1 Tümgeneral görevden alındı, 15 kişi tutuklandı

Bağdat’ta KDP binasına saldırı: 1 Tümgeneral görevden alındı, 15 kişi tutuklandı

Bağdat’ta KDP binasına saldırı ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılması olayı ile ilgili Tümgeneral Cevad El-Darraji görevden alındı. Ayrıca olaylara karışan 15 kişi de gözaltına alındı.

Bugün sabah saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) İl Teşkilatı binasına gelen bir grup Heşdi Şabi taraftarı, binaya saldırarak ateşe verdi.

Göstericiler binada bulunan Kürdistan Bayrağı’nı da yaktı. Olayın yaşandığı saatte çevrede bulunan güvenlik güçlerinin göstercilere müdahale etmemesi dikkat çekmişti.

Yaşananlar üzerine Irak Milli Güvenlik Kurulu, Başbakan Mustafa Kazımi başkanlığında olağanüstü gündemle toplandı.

Başbakanlık Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatılırken olaylara karıştıkları belirlenen 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Açıklamada, Irak hükümetinin bu saldırıyı şiddetle kınadığı, devletin prestikiji ve hukukun üstünlüğünü kırmaya çalışanlara karşı sert önlemler alacağı vurgulandı.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan üst düzey bir askeri kaynak, Mustafa Kazımi’nin olayları engelleyemediği için bölgenin asayişinden sorumlu Tümgeneral Cevad El-Darraji'yi görevden uzaklaştırdığını söyledi. 

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler ve liderler, KDP ofisine saldırı ve Kürdistan Bağyarının yakılmasına ayrı ayrı açıklamalarla tepki gösterdi.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.