Bağdadi’nin yerini bacanağı deşifre etmiş

Bağdadi’nin yerini bacanağı deşifre etmiş

Irak basını: IŞİD lideri Bağdadi'nin yeri, bacanağı Sacid'in verdiği bilgilerle tespit edildi.

ABD’nin İdlib’de düzenlediği bir operasyona ölen IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin yerini, bacanağı Muhammed Ali Sacid’in deşifre ettiği öne sürülüyor. Irak basını, istihbarat birimleri tarafından tutuklanan Sacid’in soruşturmasında IŞİD liderinin kaldığı yerleri video görüntüleriyle birlikte ifşa ettiğini ve bu bilgilerin Amerikan makamlarına teslim edildiğini yazdı.

Irak Güvenlik Basın Hücresi de, uzman bir ekibinin bir yıl boyunca düzenli istihbarat bilgilerine dayanarak Bağdadi’yi ve yanındakileri takibe aldığını açıkladı. Açıklamada, istihbarat çalışmaları sonucunda Bağdadi’nin İdlib kırsalında saklandığının saptandığını, Irak Ulusal İstihbarat Dairesi’nin de ilgili taraflarla operasyona katıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Bağdadi’nin İdlib’de düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü duyurmuştu. (Rudaw)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum