BAE'de alkol satışı ve evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamaları serbest bırakıldı

BAE'de alkol satışı ve evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamaları serbest bırakıldı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle beraber, ruhsat alamayan Müslümanlara alkol satışı serbest bırakılırken, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yürürlüğe giren bir dizi reformla 'namus cinayetlerine' yönelik cezanın hafifletilmesini öngören yasa maddesi iptal edildi. Evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamaları suç olmaktan çıktı ve alkol satışı serbest bırakıldı.

CİNSEL TACİZ CEZALARI AĞIRLAŞTIRILDI

BAE'de şimdiye kadar 'namus cinayetlerine' hafif cezalar veriliyordu. Yeni düzenlemelerle bu ceza indirimlerini mümkün kılan yasa maddesi iptal edilirken, kadınları taciz eden erkeklere verilecek cezalar ağırlaştırıldı.

Ülkede, restoran ve barlarda alkol tüketilebiliyordu. Bunun için ruhsat almak ya da alkolü evde tüketmek gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle ruhsat alamayan Müslümanların da serbestçe alkol tüketebileceği belirtiliyor.

GÖÇMENLER KENDİ ÜLKELERİNDEKİ KANUNLARA TABİ OLACAK

Devlet denetimindeki BAE medyasında yerel alan haberlere göre aynı zamanda, yeni düzenlemelerle ülkede yaşayan göçmenler, şeriat hükümlerine değil, kendi ülkelerindeki boşanma ve miras kanunlarına tabi olacak. BAE'de nüfusun çok büyük bir bölümü yabancılardan oluşuyor. Ülkede her bir BAE vatandaşına dokuz göçmen düşüyor.

Yeni düzenlemeler, ülkede gelecek yıl yapılacak World Expo Fuarı öncesinde yapıldı. Korona virüsü salgını nedeniyle 2021’e alınan ticaret fuarını 25 milyon kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.