Ayten Beçet'in annesi: Açlık grevleri bitsin

Ayten Beçet'in annesi: Açlık grevleri bitsin

Yaşamına son veren Ayten Beçet'in annesi açlık grevlerinin durdurulmasını istedi.

Cezaevinde yaşamına son veren Ayten Beçet’in annesi Fatma Beçet, “Kızımın tahliyesine 1 yıl 8 ay kalmıştı. Açlık grevindeki arkadaşlarına o bakıyordu. En son geçen perşembe telefonla görüştük. Artık bu açlık grevleri bitsin. Ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Bianet'te yer alan habere göre, Bıraktığı mektupta PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı yapılan açlık grevlerine sessiz kalınmasını protesto etmek amacıyla yaşamına son verdiğini yazan 24 yaşındaki Ayten Beçet’in, Gaziantep’te yaşayan annesi Fatma Beçet, açlık grevinin ve ölümlerin bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Kızının örgüt üyeliği suçlaması nedeniyle 9 yıl hapse mahkum edildiğini, 6 yıldır cezasını çektiğini söyleyen anne Beçet, “Kızım açlık grevinde değildi ama açlık grevindekilerin bakımını üstlenmişti. Kendisi ile geçtiğimiz yıl bayramda açık görüşte bir araya geldik. En son geçen hafta telefonla görüştük. Bana, ‘anne siz dışarıda bir şey yapmayın, ben burada yapacağım’ dedi ama anlayamadık. Meğer hayatına son verecekmiş” dedi.

Gazete Duvar'daki habere göre, canının ve yüreğinin yandığını, başka anaların acı çekmesini istemediğini anlatan Beçet, “Kızımızın cenazesini bekliyorum. 18 yaşında hayatının baharında cezaevine girdi, oradan da şimdi tabutla çıkıyor. Bu savaş, bu kan, bu ölümler dursun. Benim ciğerim yandı, başkalarının yanmasın” diye konuştu.

POLİS: CENAZEYİ EN FAZLA 5 KİŞİ TESLİM ALABİLİR

Beçet’in cenazesine Antep’e gönderen güvenlik güçleri aileyi arayarak cenazeyi Antep Havalimanı’ndan en fazla 5 kişinin teslim alabileceğini söyledi. Polis, kitlesel gelinmesi halinde cenazeyi aileye vermeyeceğini söyledi. Aile, yolda olan baba Sabri Beçet’in dönmesini bekliyor. Aile, baba gelmeden cenazeyi defnetmeme kararı aldı. 

Polis aynı zamanda cenazenin defnedileceği Yeşilkent Mezarlığı’nı da güvenlik önlemleri aldı.

HDP'Lİ VEKİLLER BEÇET'İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan Beçet'in ailesini ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü, başsağlığı diledi. HDP Şahinbey ilçe örgütü binasında bir araya gelen vekiller, Beçet ailesinin Akdere mahallesindeki evine giderek, başsağlığı diledi.

BULDAN: KAÇ KİŞİNİN DAHA YAŞAMINI YİTİRMESİNE GÖZ YUMACAKSINIZ?

Ayten Beçet’in intiharına Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde değinen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi:

“Buradan Adalet Bakanlığı’na ve hükümete bir kez daha seslenmek istiyoruz. Daha kaç insanın yaşamını yitirmesine göz yumacaksınız, tecridin kaldırılması yönünde daha ne kadar ketum olacaksınız? İnsanlar bedenini açlığa yatırmış ve tecridin kaldırılmasını talep ediyor. Tecrit, bir insanlık suçudur, bugün burada bir kez daha söylüyoruz. Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı vardır. Bu hakkı insanların elinden almakla kendi yasalarınızı hiçe sayıyorsunuz. Buradan bir kez daha hükümet ve Adalet Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz; tecrit derhal kaldırılmalı, Sayın Öcalan ailesi ve avukatlarıyla derhal görüşmelidir.”

(Bianet / Duvar)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.