Aylin Nazlıaka yeniden CHP'de

Aylin Nazlıaka yeniden CHP'de

CHP Genel Merkezi'nde olağanüstü gündemle toplanan Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın af talebini kabul etti. Bu kararla eski milletvekili Aylin Nazlıaka 3,5 yıl sonra CHP'ye yeniden geri dönmüş oldu.

CHP Parti Meclisi, 2016 yılında partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka’nın affedilmesine karar verdi. Daha önce iki kez af talebi reddedilen Nazlıaka’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye dönüşüne sıcak baktığını belirtmesi üzerine dönüş vizesi aldığı öne sürüldü.

CHP’nin PM toplantısına dokuz üye katılmadı. Oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29’unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka’nın affına 22 üye ise ret oyu verdi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Nazlıaka, CHP’ye dönüş kararıyla ilgili Gerçek Gündem’e şunları söyledi: “Yaklaşık 4 yıl önce ihraç edildiğim partimden zaten hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmuş olmasından dolayı da çok mutluluk duyuyorum. Bu kararın verilmesinde etkili olan başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, partinin üst karar organına ve bugüne kadar hep benimle dayanışma içerisinde olan tüm partililerimize çok teşekkür ederim.”

NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

Aylin Nazlıaka, CHP’de bir milletvekilinin “Artık yeni şeyler söylemek lazım” diyerek Atatürk portresini odasındaki duvardan indirdiğini, buna şahit olduğunu anlatınca parti içinde kriz yaşanmıştı. Olay basına yansımış, Nazlıaka bu milletvekilinin Necati Yılmaz olduğu söylemişti. CHP’de başlatılan disiplin süreci sonunda ‘iftira’ suçlamasıyla Aylin Nazlıaka ihraç edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.