Ayhan’ın cenazesi Erbil’den uğurlandı

Ayhan’ın cenazesi Erbil’den uğurlandı

HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesini almak için ailesi ve milletvekillerinden oluşan bir heyet Erbil’e geçmişti.

20 Eylül’de kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren HDP Urfa eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi Erbil’de bulunan Rigari Hastanesi'nin Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Urfa’ya götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Erbil Adil Tıp Kurumu önünde yapılan törende HDP Erbil Temsilciliği Eş Başkanı Abid İke bir açıklama yaptı.

İke, Ayhan’ın cenazesinin HDP Eş Başkanları, milletvekilleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir kitle tarafından bugün Silopi’de karşılanıp Cizre, Nusaybin, Kızıltepe ve Viranşehir üzerinden Siverek'e doğru yola çıkarılacağını belirtti.

İke gecenin ilerleyen saatlerinde Siverek'e ulaşmasını bekledikleri cenazenin Pazartesi günü saat 11.30'da başlayacak tören sonrasında Siverek NATO mezarılğında toprağa verileceğini belirtti.

İbrahim Ayhan’ın cenazesini almak için eşi Rezan Ayhan da HDP’lilerden oluşan bir heyetle birlikte Erbil’e geçmişti. Cenazeyi getirmek için Erbil’e geçen HDP heyetinde HDP Eş Başkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ile HDP yöneticisi Ömer Önen de yer alıyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.