Ayhan Bilgen: CHP içerisinde farklı eğilimler var

Ayhan Bilgen: CHP içerisinde farklı eğilimler var

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, 31 Mart seçimleri öncesinde 'CHP-HDP' ittifakına ilişkin konuştu. Bilgen, "CHP içerisinde farklı eğilimler ve yaklaşımlar var. En azından açıklamalar böyle bir tartışmanın olduğunu gösteriyor" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Biz CHP’nin iç tartışmalarına ilişkin bir şey söyleyecek değiliz, ama HDP’nin ya da bir başka partinin dışlanması, ayrımcılığa tabii tutulması doğrudan doğruya, HDP seçmenine ve toplumun bir kesimine yönelik bir tutumdur” dedi.

‘TOPLUMA DÖNÜK BİR TUTUMDUR’
 
Bilgen, CHP’nin HDP ile ittifak yapılmayacağına dair açıklamalarına ilişkin ise, şunları söyledi: “CHP içerisinde farklı eğilimler ve yaklaşımlar var. En azından açıklamalar böyle bir tartışmanın olduğunu gösteriyor. Biz CHP’nin iç tartışmalarına ilişkin bir şey söyleyecek değiliz, ama HDP’nin ya da bir başka partinin dışlanması, ayrımcılığa tabii tutulması doğrudan doğruya, HDP seçmenine ve toplumun bir kesimine yönelik bir tutumdur. Bize ciddi miktarda oy veren Kürt toplumunun bir gerçekliği var. HDP’ye oy verip Kürt olmayan kesimler de var. Bunu sadece bir etnik ayrım, toplumsal kamplaşma zemininde okumuyoruz. HDP’nin seçim sürecinde öcüleştirilmesi ve HDP ile yan yana durmanın kendisinin bir suç gibi tarif edilmesi Türkiye demokrasisine büyük bir darbe vurmaktır.”

Fiyatlarda yaşanan artışı değerlendiren Bilgen, “Yaşanmakta olan ve gittikçe derinleşen, muhtemelen Mart seçimlerinden sonra sıkı bir kemer politikası hatta muhtemelen bir IMF ekonomi politiği ile karşı karşıya kalacağımız bir dönemde bir de savaşın maliyetini kaldırmak neredeyse imkansız. Suriye’de Rus ruleti oynanıyor. Gariptir ki tabancayı tam doldurmuşlar ve Türkiye tek başına kafasına sıkıyor.  Türkiye bölgesinde bir an önce barışın tesisi için, Suriye’de anayasa yapım sürecinin ve adil bir barış sürecinin başlaması için inisiyatif almalıdır. Sadece güvenlik politikalarında ısrar ederse bu her şeyden önce Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atar. Görünen o ki Orta Doğu’da çok daha büyük bir savaş senaryosunun hazırlığı yapılıyor. Bu senaryoda Orta Doğu ülkelerine rol biçiliyor. Böyle bir dönemde Türkiye’nin Suriye’ye çekilmesi çok daha büyük bir felaket senaryosunu beraberinde getirecektir” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.