Ayetullah'tan ABD'ye: 40 yıldır başarısız oldunuz

Ayetullah'tan ABD'ye: 40 yıldır başarısız oldunuz

Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin İran'a yönelik uygulayacağı yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Hamaney, ABD'nin politikalarında 40 yıldır başarısız olduğunu söyledi.

ABD’nin İran’a uygulayacağı yaptırımlar hakkında konuşan İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Washington yönetiminin 1979’dan beri Tahran yönetimiyle olan mücadelesinde yenilgiye uğradığını belirtti. Hamaney, Donald Trump yönetiminin aldığı kararlara tüm dünyanın karşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Devlet televizyonuna konuşan dini lider, “Dünya Trump’ın aldığı her karara karşı. İslam Cumhuriyeti 40 senedir ABD’yi yenilgiye uğratıyor” diye konuştu.

ABD yönetimi pazartesi günü İran’ın petrol satışına ilişkin getirdiği yaptırımları uygulamaya koyacak. Trump yönetimi geçtiğimiz Mayıs ayında 2015 yılında İran ile yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini açıklamıştı.

Washington, 7 Ağustos’ta devreye giren yaptırımların ilk aşamasında İran’ın dolar, altın ve değerli madenlere erişimini yasaklarken, bu ülkenin çelik, kömür, alüminyum ticareti ile otomotiv ve sivil havacılık sektörlerini de hedef almıştı. Bu yaptırımlardan sonra İran Tümeni ABD Doları karşısında tarihinin en düşük seviyesini görmüş ve İran Merkez Bankası duruma müdahale etmişti.

euronews’in haberinde, Donald Trump yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili geçtiğimiz günlerde İran’a yönelik uygulamaya konacak ekonomik yaptırımlardan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkenin geçici olarak muaf tutulacağı bildirmişti. İran halihazırda dünyanın en büyük üçüncü petrol ihracatçısı konumunda bulunuyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.