Aydınlık'a 'FETÖ' notuyla MİT TIR'ları davası

Aydınlık'a 'FETÖ' notuyla MİT TIR'ları davası

Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M. İlker Yücel ile eski İstihbarat Şefi Ceyhun Bozkurt hakkında, MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana ve Hatay’da 19 Ocak 2014 tarihinde durdurulan ve MİT TIR’larına ait görüntülerle ilgili haber nedeniyle Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve eski İstihbarat Şefi Orhan Ceyhun Bozkurt hakkında iddianame hazırladı.

Aydınlık’ın haberine göre 3 sayfadan oluşan iddianamede Yücel ve Bozkurt hakkında ‘gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’ suçunu işledikleri iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Başsavcı İrfan Fidan iddianameye ‘Şüphelilerin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle hiçbir ilgilerinin olmadığı anlaşıldığından TCK’nın 314/2’inci maddesi yönünden suçlama yapılmamıştır’ notunu düştü.

Mustafa İlker Yücel savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında ilk olarak 28 Eylül 2016 ifade vermişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.