Aydın Doğan'dan Medyaya Çağrı

Aydın Doğan'dan Medyaya Çağrı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada "FETÖ ile mücadelede en önde yer aldık" dedi, meydaya çağrıda bulundu.

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısında konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan medyaya “Gelin hep birlikte teröre karşı bir ve beraber olalım, bu güzel vatana sahip çıkalım. Hiçbirimizin gidecek başka vatanı yok” çağrısında bulundu.

"Medyaya sorumluluklar düşüyor"

Doğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

* 2016 yılında büyük acılar ve felaketler gördük. 15 Temmuz’da tarihimizde eşine, emsaline rastlanmayan kanlı bir darbe girişimi yaşadık. İç savaş tehlikesini atlattık. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasi partilerimizin, parlamentomuzun ve milletimizin gurur verici direnişiyle FETÖ [Fethullahçı Terör Örgütü] yapılanmasının bu hain girişimini püskürtmeyi başardık ve uçurumun kenarından döndük. FETÖ yapılanmasının yıllar içerisinde devşirdiği ve devletin en kilit noktalarına yerleştirdiği kadrolar ile kendi emellerini gerçekleştirmek için nasıl şiddet ve vahşete başvurduğunu gördük.

*  Terör belasıyla mücadele elbette kolay değil ama dik duracağız, asla boyun eğmeyeceğiz. Milletçe kenetlenip ülkemize, insanımıza, demokrasimize ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız. Zor şartlarda elbette medyaya da büyük sorumluluklar düşüyor.

* Grubumuz medyası adı ve amacı ne olursa olsun, kim yaparsa yapsın her türlü teröre şiddetle karşıdır. Demokrasi ve hukuk düzeni varlığımızın temeli ve vazgeçilmez şartıdır. Devletimizin terörle mücadelesini sonuna kadar desteklemeyi bir görev addediyoruz.

"FETÖ ile mücadelede en önde yer aldık"

* 15 Temmuz gecesi FETÖ yapılanması bizim gazetemizi ve televizyonumuzu basıp kurşunladı. Buna karşılık yılmadık milli direnişe hizmet ettik. FETÖ ile mücadelede ön saflarda yer aldık. Bugün de devletimizin hukuka bağlı olarak FETÖ’den arındırılması çabalarına destek olmaktayız. Nasıl FETÖ darbe girişimine karşı durduysak PKK, DAEŞ ve diğer örgütlerin saldırılarına da aynı kararlılıkla karşıyız.

"Kutuplaşmaları körüklemeye karşıyız"

* Bizim yayıncılık anlayışımız toplumdaki ayrışmaları ve kutuplaşmaları körüklemeye karşıdır. Biz demokrasiyi savunuyoruz, çoğulculuktan yanayız.

* Doğan Medyası olarak bağımsız ve objektif yayıncılıktan başka bir iddiamız yok. Bağımsızlığımızı korumaya titizlikle çalışıyoruz.

"Sizin gibi düşünmeyenleri karalamayın"

* Türk medyasına açık bir çağrıda bulunuyorum. Artık fikirlerini beğenmediğiniz, sizin gibi düşünmeyen, yaşam tarzları sizden farklı kişileri ve grupları hedef alıp karalamaya, peşinen suçlu olarak teşhir etmeye ve vatan haini olarak damgalamaya çalışmaktan vazgeçin. Toplumu kutuplaştırıcı yayınlardan sakının. Nefret söylemlerinden vazgeçin, kısır polemiklerden uzak durun.

"Arkadaşlarımızın suçu olmadığına inanıyorum"

* [Erem Turgut Yücel, Yahya Uzdiyen’in gözaltına alınması ve Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili] Bu üç arkadaşımız yaklaşık 25-30 senedir grubumuzda çalışıyor. Ne bir cemaat ile ne de gizli bir yapıyla ilişkili olmaları mümkün değil. Arkadaşlarımızın hiçbir suçu olmadığına inanıyorum. Bir itirafçının yakıştırmaları olarak görüyorum. FETÖ ile mücadelesi kamuoyunca çok iyi bilinen, bu yapıdan büyük zararlar gören grubumuzu ve mensuplarını bu yapıyla bağlantılı görmek ne akla ne vicdana sığar. Bu gibi suçlamalar olsa olsa FETÖ davalarını içerde ve dışarıda sulandırmaya, gözden düşürmeye yarar. Biz her şeye rağmen adalete güvenmeye devam edeceğiz.(Bianet) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.