Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi

Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi

Meclis Hazırlık Komisyonu, DBP’li Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair çalışmalar kapsamında TBMM Hazırlık Komisyonu kararını açıkladı.

Komisyon, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi.

Ne olmuştu?

12 Haziran’da Kadıköy’de “Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz” eyleminde  Aydeniz’in bir polise yumruk attığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Aydeniz için “Kadıköy’de işlenen rezaletin başrolünde yer alan sözde milletvekili, yanında yer alan milletvekillerinin geçmişte hangi karanlık niyetlere alet olduklarını iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası çok kabarık. Kendisinden bu ihanetinin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırıp bu türlerinin bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını bizler ortaya koyuyoruz” demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.