Axa Zêrîn Platformu 2015 yılı koordinasyon toplantısını yaptı.

Axa Zêrîn Platformu 2015 yılı koordinasyon toplantısını yaptı.

Hakkari’de faaliyet gösteren Axa Zêrin Platformu 2015 yılı koordinasyon toplantını bugün gerçekleştirdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - İlk toplantısını KESK toplantı salonunda yapan platform, son toplantısını bu gün HATSO konferans salonunda gerçekleştirdi. Aralarında belediye, dernek, vakıf, spor kulüpleri, sendika, siyasi parti, oda başkanlıkları ve çeşitli kurum ve kuruluşların bulunduğu platform, 2015 yılı faaliyet programlarını belirleyip çalışma stratejileri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Platformun geçici sözcüsü Metin Besi, Axa Zêrîn platformu çeşitli komisyonlar marifeti ile İl geneli yapılacak olan temizlik kampanyaları, kaçak avcılığın engellenmesi, tarihi dokunun korunması, şehir merkezindeki derelerin ıslahı, HES yapılarının engellenmesi, maden ocaklarının tahribatı, taş ocaklarının verdiği zararlar ve yaşamsal her türlü tahribatlar ile birlikte ekolojik yaşamın korunması için mücadele edeceklerini söyledi.

Besi, kentte faaliyet gösteren her kurum ve kentte yaşayan her bireyin bu çalışmada yer almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

1-20150414225553.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.