Avukata soruşturma: Dövizdeki dalgalanmayı niye eleştirdin?

Avukata soruşturma: Dövizdeki dalgalanmayı niye eleştirdin?

Dövizde yaşanan dalgalanmaları sosyal medyadan eleştiren Avukat Mesut Karavelioğlu, ifade verdi. Karavelioğlu, "Ben düşünce ve ifade özgürlüğü doğrultusunda kamuoyu ile görüşlerimi paylaştım" dedi.

Gaziantep Barosu avukatlarından Mesut Karavelioğlu, dolarda yaşanan artışın ardından dövizde yaşanan dalgalanmalar sırasında sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle ‘Sermaye Piyasası Kanunu’na (SPK) Kanununa muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla’ savcılıkta ifade verdi.

BANDIRMA VAPURU İLE KARUN’UN VAPURU SORULDU

Gaziantep’te 20 yıldan fazladır avukatlık yapan Mesut Karavelioğlu, ‘Sizlerle aynı gemide değiliz. Biz Bandırma Vapuru’ndayız, siz Karun’un gemisindesiniz’, ‘Geçtiğimiz gün markete gittim 200 liraya dolan torba 400 liraya çıktı’, ‘Damat konuşuyor dolar yükseliyor, Reis konuşuyor döviz düşüyor’ gibi paylaşımları nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifadeye çağrıldı.

DÖVİZİM YOK Kİ MENFAAT ELDE EDEYİM

İfadesinde bir yurttaş olarak halkı uyarmasının başlıca görevi olduğunu kaydeden Karavelioğlu, “Öte yandan ben CHP’liyim ve politik bir kimliğim var. Ekonomik krizin dış güçlerin ‘oyunu’ olduğunu sadece ben değil Cumhurbaşkanı da söylüyor. Benim dünya görüşüm ülkenin yerli kaynakları ve yerli sermayesinin güçlendirilmesi ile yükseleceğini kapsar. Bu nedene benim gibi düşünenlerin Bandırma gemisinde, olmayanların Karun’un gemisinde olduğuna atıfta bulundum. Ben düşünce ve ifade özgürlüğü doğrultusunda kamuoyu ile görüşlerimi paylaştım. Savcı beye suçun oluşması için bir menfaat olgusu aramak gerek benim ne çıkar odakları ile bir işim ne banka hesaplarında dövizim ne de yatırımcıların kararlarını etkilemeye yönelik bir girişimim olmadı. Ekonomik sıkıntılarla ilgili serzenişte bulundum” dedi. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.