Avrupalı seçim gözlemcileri: İkna olmadık

Avrupalı seçim gözlemcileri: İkna olmadık

Avrupa Konseyi'nin yerel seçimler için Türkiye'ye yolladığı gözlemci heyetinden ilk açıklama: Türkiye'nin özgür ve adil bir seçim ortamına sahip olduğuna tam anlamıyla ikna olmadık. İstanbul'da daha fazla erteleme endişe yaratır.

Avrupa Konseyi’nin yerel seçimleri takip etmek için Türkiye’ye gönderdiği gözlemci heyetinden iktidara ifade özgürlüğü eleştirisi geldi. Heyet, resmi sonuçların ertelenmesinin ‘endişe sebebi olacağının’ da altını çizdi.

‘İKNA OLMADIK’

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden gelen gözlemci heyetinin başkanı Andrew Dawson, seçimlere ilişkin ilk değerlendirmesinde kampanya sürecini eleştirdi. Dawson, “Korkarım ki Türkiye’nin şu an, Avrupa değerleri ve ilkeleriyle uyumlu olacak şekilde gerçekten demokratik seçimler için gereken özgür ve adil bir seçim ortamına sahip olduğuna tam olarak ikna olmuş değiliz” dedi.

‘DEMOKRATİK DİRENCİ GÖRÜYORUZ’

Dawson bununla birlikte, “Fakat birçok partinin başarılı olmasını Türkiye’nin demokratik direncinin olumlu bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’DA DAHA FAZLA ERTELEME ENDİŞE YARATIR’

Dawson, İstanbul’daki seçin sonuçlarının resmen açıklanmaması konusunda ise ‘daha fazla ertelemenin kendileri adına endişe yaratacağını ancak bu konuşmada erken olacağını’ söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.