Avrupa'dan Kerem Altıparmak'a ödül

Avrupa'dan Kerem Altıparmak'a ödül

İnsan hakları alanında önemli çalışmalar yürüten akademisyen Prof. Dr. Kerem Altıparmak'a 'Fransız- Alman İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Ödülü' verildi. Altıparmak ödülünü Fransa ve Almanya büyükelçilerinden aldı.

Uluslararası Fransız – Alman İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Ödülü, bu alandaki çalışmalarından ve mücadelesinden dolayı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kerem Altıparmak’a verildi.

İki ülke ortaklığıyla verilen ödül Fransız Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende ilk sahiplerini buldu. Ödül, Altıparmak’ın da aralarında bulunduğu 15 farklı ülkeden insan hakları alanında çalışmalar yürüten ve mücadele eden isimlere verildi.

Kanun Hükmünde Kararnameler ( KHK ) ile çok sayıda akademisyeni ihraç edilen Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 40 yıl önce kurulan İnsan Hakları Merkezi kapatılmıştı. Tabelasını elleriyle söken Kerem Altıparmak, merkezin kapatılmasının ardından, “İnsan hakları mücadelemiz tabii ki bitmedi, her zaman doğruyu savunacağız” notunu paylaşmıştı. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.