Avrupa'dan ABD'ye uçuşlar askıya alındı

Avrupa'dan ABD'ye uçuşlar askıya alındı

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgını nedeniyle Avrupa'dan ABD'ye uçuşları 30 günlüğüne askıya aldı. Karar Türkiye'yi kapsamıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsüyle mücadele kapsamında Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri 30 gün askıya aldı. Karar, AB içinde serbest dolaşımın bulunduğu ülkeleri kapsıyor. İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Türkiye bu kararın dışında tutuldu.

Televizyondan ulusa seslenen Trump, Avrupa Birliği’nin (AB) Çin’den gelenlerin seyahatlerinin kısıtlanması konusunda ABD gibi yeterince hızlı davranmadığını söyledi. Trump, “Güçlü ama gerekli önlemler almamız gerek” dedi.

Karardan etkilenecek Schengen Bölgesi’ndeki 26 ülke ise şunlar: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

ABD Kongresi’ne de çağrıda bulunan Trump, koronavirüs salgınının Amerikan ekonomisine olumsuz etkilerinin giderilmesi için vergilerin azaltılması gerektiğini vurguladı ve Kongre üyelerinden destek istedi. Trump, küçük işletmelere de milyarlarca dolar kredi vermeyi planladıklarını açıkladı.

ASYA BORSALARINDA DÜŞÜŞ

Trump’ın açıklamasının ardından Asya borsalarında düşüş gözlendi. Tokyo Borsası’nda Nikkei, Hong Kong Borsası’nda Hang Seng endeksinde düşüş oranı ortalama yüzde 4 oldu. Koronavirüs nedeniyle New York Borsası’nda Dow Jones endeksi Şubat ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 düşmüştü. ABD’de, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri Başkan Yardımcısı Mike Pence koordine ediyor.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.