Avrupa'da kırmızı alarm: 45 derece sıcak bekleniyor

Avrupa'da kırmızı alarm: 45 derece sıcak bekleniyor

İspanya ve Fransa'da hava sıcaklıklarının 45 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Birçok kentte kırmızı alarm ilan edildi, okullar kapatıldı.

Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgasının en çok hissedildiği Fransa ve İspanya’da kırmızı alarm var. İspanya’da iki kişi yaşamını yitirirken, iki ülkede de bir dizi önlem alındı.

Fransa’nın güneyindeki bazı kentlerde hava sıcaklığının 45 dereceye kadar çıkması beklenirken, Vaucluse, Gard, Hérault ve Bouches-du-Rhône bölgelerinde kırmızı alarm ilan edildi. Bölgede yüzlerce okul kapatıldı, ortaokul sınavları ertelendi ve ailelerden çocuklarını dışarı çıkarmamaları istendi. Çok sayıda havuz ve klimalı müze de sıcak hava dalgası nedeniyle ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Uzmanlar, beklenen sıcaklığın Ağustos 2003’te 44.1 derece ile yine ülkenin güneyinde kaydedilen derecelerin rekorunu kıracağını belirtiyor.

Aynı sıcak hava dalgasının etkisi altında olan İspanya’da ise biri 80 diğeri 17 yaşında olan iki kişinin yüksek hava sıcaklığı kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle öldüğü açıklandı. Katalonya, Navarra ve Bask bölgelerinde kırmızı alarm ilan eden İspanyol yetkililer, bir yandan da Katalonya’da en az 6 bin 500 hektarlık ormanı yok eden yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.