Avrupa Konseyi heyeti görevden alınan belediye eş başkanlarıyla görüştü

Avrupa Konseyi heyeti görevden alınan belediye eş başkanlarıyla görüştü

Yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Mızraklı, Van Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Özgökçe Ertan ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Diyarbakır'da bir araya geldi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström, görevden alınarak yerlerine kayyum atanan belediye eş başkanları Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe Ertan'la Diyarbakır'da bir araya geldi.

Yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile raportörlerin görüşmesinde; kayyum atamalarının bölge halkı nezdindeki karşılığı, seçmen iradesini hiçe saymaları, bu uygulamaların yerel yönetimlere etkileri, vesayetçi anlayışlar üzerine yapılan konuşmalar sonrasında eş başkanlık uygulamaları konuşuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi HDP Grup Eşsözcüleri Halime Bayram ve Mehmet Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi heyetinde, ayrıca Kongre İzleme Komitesi Sekreteryasından Stephanie Poirel, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Kongre Bağımsız Uzman Grubu Başkanı Angel Mauel Moreno Molina da yer aldı.

Belediye eş başkanlarına açılan soruşturma tutanakları, eş başkanlar tarafından yürütmenin durdurulması yönünde açılan dava dilekçesi ve kayyum hukuksuzluğuna dair yazılan yazılardan oluşan bir dosya konuk heyete sunuldu. 

Görüşmede heyete; "Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) devlet tarafından kriminalize edildiği, baskılarla sınırlandırılmak istendiği, altı milyon oy alan HDP'nin terörizm ile bağlantısı olmadığı, birçok belediyesi ve vekili olduğu halde hukuk normları hiçe sayılarak ve kanıt olmadığı halde terörizm bağlantısının olduğu" iddia edildiği belirtildi.

Türkiye'nin her geçen gün demokrasiden uzaklaştığını, totaliter bir anlayış benimsediğini, kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist damgasıyla yaftaladığının altı çizilen görüşmede, KHK'li kişilerin daha önceki seçimlerde milletvekili olduklarını ama bu seçimde YSK tarafından aday olmalarında bir sorun olmadığını beyan edilmesine rağmen 31 Mart yerel seçimleri sonrası hukuksuzca mazbatalarının verilmediği konusu gündeme getirildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.