Av sezonu başladı, hamsi en az 20 TL

Av sezonu başladı, hamsi en az 20 TL

Av yasağının kalktığı ilk gece balıkçılar umduklarını bulamadı. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, palamut açısından son 10 yılın en verimsiz balık sezonunun başlangıcını yaptıklarını söyledi.

Av yasağının bugün kalmasıyla birlikte ‘Vira Bismilah’ diyen balıkçılar, sezona iyi bir başlangıç yapamamaktan şikayetçi. Yasağın kalktığı ilk gece ağlara en çok hamsi ve istavrit takıldı. Hamsinin kasası halde 200-250 TL arasında alıcı buldu. İlk gün balık tezgahlarında hamsi ve mezgit 20-30 TL arasında fiyatlarla satışa sunuldu.

Giresun’da Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, palamut açısından son 10 yılın en verimsiz balık sezonunun başlangıcını yaptıklarını söyledi. Palamudun olmaması nedeniyle küçük teknelerin denize açılmadığını anlatan Arslan, “Birçok tekne dün akşam palamut olmadığı için denize açılmadı. Büyük tekneler de istavrit avı gerçekleştirdi. Palamut açısından dün gece son 10 yılın en verimsiz balık sezonun başlangıcını yaptık. Bundan sonrası için de eylül ayından da çok büyük beklentimiz yok. Ekim ve kasım aylarına bakacağız. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Süreç bize ne olacağını gösterecek. Palamut açısından son 10 yılın en verimsiz sezonu olabilir” diye konuştu.

Bir süre daha istavrit avcılığının süreceğini ifade eden Arslan, hamsinin kendisini göstermesi durumunda palamuttan umudunu kesen teknelerin hamsiye yönelebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.