Arjantin bu kez sevinçten ağladı!

Arjantin bu kez sevinçten ağladı!

Dünya Kupası D grubu son maçlarında Arjantin, Nijerya'yı ve Hırvatistan da İzlanda'yı 2-1 mağlup etti.

2018 FIFA Dünya Kupası D Grubu son hafta mücadelesinde Arjantin, Nijerya’yı 2-1 mağlup ederek puanını 4’e yükseltti ve son 16 turuna yükseldi. Bu sonuçla Nijerya 3 puanda kalarak grubu 3’üncü sırada noktaladı ve turnuvaya veda etti. Arjantin’in son 16 turundaki rakibi, C Grubu’nu ilk sırada bitiren Fransa oldu.

Maça iyi başlayan Arjantin Banega’nın pasını çok iyi kontrol edip önüne alan ve sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Messi’yle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda turnuvada atılan 100’üncü gol oldu.

34’üncü dakikada Messi’nin serbest vuruşunda top direkten döndü ve ilk yarı Arjantin’in 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda, 51. dakikada Cüneyt Çakır’ın VAR yardımıyla verdiği penaltıda Moses, skoru eşitledi.

Maçın son bölümünde Arjantin ceza sahasında bir tartışmalı pozisyon daha yaşandı. Cüneyt Çakır yapılan uyarının ardından bir kez daha VAR sistemine başvurdu. Pozisyonda elle oynayan savunma oyuncusu Rojo’nun kasti olarak bunu yapmadığına hükmeden Çakır, bu kez penaltıya hükmetmedi.

86. dakikada Rojo bu kez Nijerya ceza sahasında sahneye çıktı. Sol ayaklı savunma oyuncusu ceza alanına gönderilen topa gelişine sağ ayağıyla vurdu ve Arjantin’i 2-1 öne geçirdi.  Karşılaşmada başka gol olmayınca Arjantin, son 16 turuna çıkmayı başardı.

Arjantin’in galibiyeti tribünlerde büyük bir sevinç yarattı. Maç boyu gerilimi yaşayan Arjantinliler bitiş düdüğüyle birlikte sevinç gözyaşları döktü.

arjantin-1-2.jpg

Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, İzlanda’yı 2-1 mağlup etti. Hırvatistan 9, Arjantin 4, Nijerya 3, İzlanda ise 1 puanla grup aşamasını tamamladı.

STAT: Saint Petersburg

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

NİJERYA: Uzoho, Omeruo (Dk. 90 Iwobi), Balogun, Ekong, Idowu, Etebo, Ndidi, Mikel, Moses, Ahmed Musa (Dk. 90+2 Nwankwo), Iheanacho (Dk. 46 Ighalo)

ARJANTİN: Armani, Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (Dk. 80 Agüero), Enzo Perez (Dk. 61 Pavon), Mascherano, Banega, Di Maria (Dk. 72 Meza), Messi, Higuain

GOLLER: Dk. 51 (P) Moses (Nijerya) – Dk. 14 Messi, Dk. 86 Rojo (Arjantin)

SARI KARTLAR: Balogun, Mikel (Nijerya) – Mascherano, Banega, Messi (Arjantin)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.