Arda Turan: Belime koyarken tabanca ateş aldı

Arda Turan: Belime koyarken tabanca ateş aldı

Şarkıcı Berkay'ı darp eden Arda Turan, emniyette 3 saat ifade verdi. Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer, Arda Turan'ın hastanede ateş ettiğini söyledi.

Darp ettiği şarkıcı Berkay’ın tedavi gördüğü hastanede, ateş ettiği belirtilen futbolcu Arda Turan, emniyette ifade verdi. Olayla ilgili polis tutanağında, kamera kayıtlarındaki incelemede Turan’ın elinde silah olduğunun görüldüğü belirtildi. Tutanakta, yerde ve fotokopi makinesinde mermi izi ve mermi çekirdeği bulunmasına rağmen polise haber verilmediği ve hastane güvenlik amiri hakkında “suçu bildirmemek”ten tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Arda Turan’ın ifadesinde, hastanede yaşananları, “Belimde olan tabancayı çıkardım masaya koydum, Berkay’a ‘İnanmıyorsan beni vur’ dedim. Sonra belime tekrar tabancayı koyarken ateş aldı” dediği öğrenildi.

Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan, eğlence mekanında burnunu kırdığı şarkıcı Berkay’ın tedavi için gittiği Ulus’taki hastaneye saat 05.30 sıralarında gitti. İkilinin Check-up servisi önünde tekrar tartıştıkları bu sırada Arda Turan’ın silahının ateş aldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Turan ifade vermek üzere Asayiş Büro Amirliği’ne geldi. Yaklaşık 3 saat süren ifadenin ardından Arda Turan, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.

‘BERKAY’IN EŞİNİ TANIMIYORUM’

Taciz suçlamasını reddeden Arda Turan’ın ifadesinde, “Burak Yılmaz’la konuşurken bir anda Berkay beni çekmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım, o an vurdum. Daha sonra öğrendim ki, eşine laf söylemişim. Birincisi ben tanımam. Tanımadığım birinin evli olduğunu da bilemem. Ayrıca eşi ‘Arda tuvalete giderken bana dokundu’ demiş. Güvenlik kameralarında da belli ki, ben hiç tuvalete gitmedim” dediği öğrenildi.

‘BELİME TEKRAR TABANCAYI KOYARKEN ATEŞ ALDI’

Hastaneden ateş ettiği iddiası hakkında ise Turan’ın, şunları söylediği belirtildi:

“Ben peşinden hastaneye gittim. Berkay’a, eşine hiçbir şey söylemediğimi söyleyip, ‘Buna nasıl inanırsın’ dedim. Hatta, o da bana ‘Kaptan ben sana inanıyorum’ dedi. Belimde olan tabancayı çıkardım orada bulunan masaya koydum, ‘İnanmıyorsan beni vur’ dedim. Burnu kırık olduğu için ona, ‘Ben buradayım eğer taciz olduğunu düşünüyorsan al silah burada, ben senden şikâyetçi de olmayacağım, ne yaparsan yap’ dedim. Sonra belime tekrar tabancayı koyarken ateş aldı.”

AVUKAT: ARDA TURAN SİLAHINI ATEŞLEDİ

Basın mensuplarına açıklama yapan Berkay’ın avukatı Ayşegül Mermer, müvekkilinin açıklamalarının geçerli olduğunu söyledi. Mermer, Arda Turan’ın Berkay’ın tedavi olduğu hastanede üzerindeki silahı birkaç el ateşlediğini ve konunun adli makamlara intikal ettiğini ifade etti.

Mermer, “Basında çıkan haberlerin hepsinin doğru olduğunu söylemek zorundayım, üzülerek. Olayın oluş şekli açıklığa kavuşmuştur. Biz de şikayetçi olduk. Olayın ardından ağır bir ameliyat geçirdi. Olayın neresinden bakarsanız bakın, Arda Turan’ın yaptığının izahı dahi mümkün değildir. Belki başka davalar da açmayı düşünüyoruz” dedi.

Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin, Arda Turan tarafından taciz edildiğini söylemişti. Şahin, bunun üzerine tartışma çıktığını ve Turan’ın Berkay’a vurduğunu belirtmişti. Şahin, “Sakin bir şekilde, ‘Özlem’i göndereyim konuşacağız erkek erkeğe’ dedikten sonra Arda yumruk attı. Berkay’ı kanlar içinde çıkarttılar oradan. Direk hastaneye götürdüler” demişti.

POLİS TUTANAĞI: TURAN’IN ELİNDE SİLAH VARDI

Fanatik gazetesi olayla ilgili polis tutanağını yayımladı. Tutanakta, çalışanların zeminde ve fotokopi cihazında isabet ile mermi çekirdeği bulduğu, ancak polise haber verilmediği belirtildi.

Kamera kayıtlarında Arda Turan’ın elinde silah olduğunun görüldüğü aktarılan tutanakta, “Silahın ateş alma anı kamerada tespit edilememiş, olayın gerçekleştiği zeminde yerde bir isabet, fotokopi makinesinde bir adet, ayrıca bir adet mermi çekirdeği olay yeri inceleme ekibi tarafından muhafaza altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Tutanağa göre, Beşiktaş Cumhuriyet Savcısı Utku Kibritçioğlu, “Arda Turan’ın yakalanması, tabancanın bulunması için çalışma yapılmasını, Berkay Şahin’in müşteki eşi Özlem Şahin’in ve Murat Dalkılıç’ın bilgi sahibi olarak ifadelerinin alınması” talimatlarını verdi.

Savcı Kibritçioğlu, hastanenin özel güvenlik amiri Harun Aktay hakkında da “suç bildirmemekten ayrı bir tahikat evrakı hazırlanmasına” karar verdi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.