Araştırma: Korona hastalarının viral yükü azaldı

Araştırma: Korona hastalarının viral yükü azaldı

İtalya'da yapılan bir araştırmaya göre, korona hastalarının salgının zirve yaptığı nisan ayında taşıdığı viral yük, mayıs ayında ciddi ölçüde azaldı. Viral yükü azalan hastalar Covid-19'u daha hafif geçirirken, bu durumun teoride bir dizi sebebi bulunuyor

 İtalya’da yapılan bir araştırma, korona virüsü hastalarının taşıdığı viral yükün nisan ile mayıs ayları arasında azaldığını ortaya koydu. Ancak araştırmacılar bu durumun illa ki virüsün zayıfladığı anlamına gelmediğinin, maruz kalınan virüs oranının sosyal mesafe tedbirleri veya havaların ısınması sonucu azalmış olabileceğinin altını çizdi.

200 HASTADAN ALINAN SÜRÜNTÜLER KARŞILAŞTIRILDI

Milano kentindeki San Raffaele hastanesinde yapılan araştırmada, korona hastalarının nisan ve mayıs aylarında taşıdığı viral partiküllerin miktarları karşılaştırıldı. Araştırmacılar, hastanede mayıs ayında test yaptıran 100 kişinin, ülkedeki salgının zirve noktasını gördüğü nisan ayında ay test yaptıran 100 kişiye kıyasla daha az viral yük taşıdığını tespit etti. Nisan ayında test yaptıran kişilerin çok daha ağır belirtiler gösterdiği, hastaneye yatırılma ve yoğun bakıma alınma oranlarının da daha yüksek olduğu saptandı.

SEBEBİ NE?

Araştırma ekibi, bu sonuçların virüsün mutasyon geçirerek zayıfladığı anlamına gelmediğini, yapılan incelemede virüsün moleküler yapısının analiz edilmediğini vurguladı. Araştırma ekibinin başındaki Dr. Massimo Clementi, virüsün mutasyon geçirerek zayıflamış olmasının teorik olarak mümkün olduğunu söyledi. Clementi, viral yükteki azalmanın sosyal mesafe tedbirleri, havaların ısınması, daha fazla insanın maske kullanması ve el yıkaması gibi faktörlerden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.