Antalya’da orman yangını: Seralar tehdit altında

Antalya’da orman yangını: Seralar tehdit altında

Antalya'nın kumluca ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın seralara zarar verirken, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven,"Evlere ulaşmaması için çaba sarf ediliyor” dedi.

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Çıkış nedenine ilişkin bir açıklama yapılmayan yangınına havadan ve karadan müdahale edildiği belirtiliyor.

Rüzgarın da etkisiyle seralara doğru ilerleyen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

‘YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA DEĞİL’

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri seralara yakın noktada başlayan yangının, bölgenin sarp olması ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle kontrol altına alınmakta zorlanıldığını aktardı. Jandarma ekiplerinin bölgede güvenlik önlemleri aldığını kaydeden yetkililer, yangının yerleşim yerlerini değil, sera alanlarını tehdit ettiğini belirtti.

‘EVLERE ULAŞMAMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLİYOR’

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven de hızla olay bölgesine gittiklerini belirtti. Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi sahibi olmadığını aktaran Başkan Göven, rüzgarın etkisiyle yangının sürekli yön değiştirdiğini vurguladı. Ekiplerin yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Başkan Göven, orman içerisinde kalan tarım alanlarının zarar gördüğünü anlattı. Başkan Göven, “Olay mahallindeyiz. Şu an seralarda zarar var. Ama evlere ulaşmaması için çaba sarf ediliyor” dedi.

Yangının boyutu ise vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflara yansıdı. Rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangına 50 arazöz, 4 amfibi uçak, 7 helikopter ve 6 dozer ile müdahale edilirken, bölgeden çekilen fotoğraflar da yangının boyutunu gözler önüne serdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.