Antalya için 'çok kuvvetli' sağanak uyarısı

Antalya için 'çok kuvvetli' sağanak uyarısı

Meteoroloji, Antalya'da yarın ve perşembe günü çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek, kıyı bandında hortum oluşabileceği uyarısında bulundu.

İki kişinin yaşamını yitirdiği Antalya için bu kez sel alarmı verildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Batı Akdeniz genelinde başlayan yağışların, çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak il merkezi ve ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde, yerel olarak kuvvetli (40-80 kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışların perşembe günü Antalya’nın batı sahili ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki) sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde çok kuvvetli (51- 100 kg/m2), diğer ilçelerde aralıklı sağanak yağış şeklinde olacağı belirtilen açıklamada, şu uyarı yapıldı:

“Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da çarşamba ve perşembe güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yağış anında kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çarşamba ve perşembe günleri meydana gelecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Antalya ilimizin kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali de bulunmaktadır. Vatandaşlarımız ve ilgililerin kuvvetli meteorolojik olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir. Bu sistemin cuma günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Hafta sonu ile önümüzdeki hafta başı yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıklarının, Orta Akdeniz’den gelen ılık hava akımlarının etkisi ile mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.”

BUSE ACAR’DAN 6 GÜNDÜR HABER YOK

Öte yandan Antalya’nın Kemer ilçesinde meydana gelen hortum felaketinde annesiyle bulunduğu otomobilin sürüklendiği derede kaybolan Kader Buse Acar’ı (20) arama çalışmaları 6’ncı gününde tekrar başladı.

3 arama kurtarma ekibiyle, bir kadavra köpeği ve 2 insansız hava aracının da kullanıldığı arama çalışmaları, iki koldan sürdürülüyor. Bir ekip denizde diğer ekip ise Ağva Deresi’nde arama çalışmalarını yürütüyor. Sahil Güvenlik Hücum Botu’nun sualtı arama cihazları ile tarama yaptığı çalışmada başka bir bottaki balıkadamlar ise dalış gerçekleştiriyor. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.