Anneler Meclis'te oturma eyleminde

Anneler Meclis'te oturma eyleminde

Çocukları cezaevinde açlık grevi yapan anneler HDP'nin Meclis grubu toplantısına katıldı. Toplantı bittikten sonra salonu terk etmeyen anneler, polislerin uyarısına karşın Adalet Bakanı Gül ile görüşmeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Çocukları cezaevinde açlık grevinde bulunan anneler Meclis’te oturma eylemi başlattı. Polis annelerin HDP Grubu bittiği gerekçesiyle salonu boşaltmasını istedi, ancak bu kabul edilmedi.

Cezaevinde çocukları açlık grevi yapan anneler Meclis’te HDP Grup toplantısına katıldı. HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan’in konuşmasını dinleyen anneler grup toplantısı bittikten sonra salondan ayrılmayacaklarını söyledi. Anneler Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşme talebinde bulundu.

‘ÇOCUKLARIMIZI YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Annelerin talebi üzerine parti yöneticileri Bakan Gül’den randevu talepte bulundu. Bekleyiş sürerken Meclis polisi salona gelerek annelerin ayrılmasını istedi. Bir polis yöneticisi annelere, Meclis’in eylem yeri olmadığını söyledi, HDP’nin grubu bittiği için salondan ayrılmalarını istedi. Anneler bakanla görüşene kadar ayrılmayacaklarını söyledi. Bir anne, “İstiyorsanız sürükleyerek çıkarın. Biz alışığız” dedi. Polis memuru böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. HDP yöneticileri araya girerek Bakan Gül’den randevu talebinde bulunulduğunu, sonucunun beklenmesini istedi. Bekleyişlerini sürdüren anneler “Çocuklarımızı yaşatmak istiyoruz” dedi.

HDP: ARTIK ÇÖZÜM BULUNSUN

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumların annelerinin Meclis’teki grup toplantısına katıldığını söyledi. Kurtulan’in verdiği bilgiye göre Diyarbakır, Van, Mardin’den 21 anne grup toplantısı bittikten sonra salondan ayrılmadı. Annelerin uzun zamandır çocuklarının eyleminin ölümle sonuçlanmaması için eylem yaptığını belirten Kurtulan, talepleriyle ilgili şunları söyledi: “Adalet Başkanlığından randevu talep ediyorlar. Bu randevuda tecritin bitip avukat görüşüne izin verileceğini duymak istiyorlar. Biz de bu duruma artık çözüm bulunsun, avukat görüşüne izin verilsin istiyoruz.”

HDP, sosyal medya hesabından annelerin “Bizim çocuklarımız açlık grevindeyken, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Görüşe müjdeli haberle gitmek istiyoruz” dedikleri videoyu yayınladı. (DUVAR)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.