Anneler Galatasaray'a karanfil bıraktı

Anneler Galatasaray'a karanfil bıraktı

Cumartesi Anneleri, 24 yıl önce bugün Galatasaray meydanını gözaltında kayıpları için buluşma mekanı olarak belirlemişti.

Cumartesi Anneleri Galatasaray’a çıkışlarının 24’ncü yılında Galatasaray meydanına karanfil bıraktı. Kayıp yakınları etrafı barikatlarla çevrili Galatasaray meydanı için de adalet talebinde bulunarak, “Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray meydanından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri, 24 yıl önce bugün Galatasaray meydanını gözaltında kayıpları için buluşma mekanı olarak belirledi. Fakat 700’ncü haftadan beri burada açıklama yapmaları ve bir araya gelmeleri yasaklanan anneler, bugün meydana karanfiller bıraktı.

‘YASAKLARI MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMECEK’

Cumartesi Anneleri buradaki açıklamalarında, Galatasaray meydanındaki yasağın kaldırılmasını talep etti: “Galatasaray’a çıkışımızın 24. Yılında bugün yine kayıplarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Galatasaray’daydık. Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik. Galatasaray’ı bize yasaklayanlar bilsinler ki, yasakları mücadelemizi engelleyemeyecek. Gözaltında kaybedilen son insanımız bulununcaya kadar, faillerin hepsi yargılanıp cezalandırılıncaya kadar asla vazgeçmeyeceğiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.