Anneler: Cezaevlerine ses olun

Anneler: Cezaevlerine ses olun

Açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan Barış Anneleri, “Cezaevlerine ses olun” diye çağrı yaptı.

Çocukları cezaevlerinde açlık grevinde olan Mersin’deki Barış Anneleri’nin Ulucami önünde yapmak istedikleri açıklama polislerce engellendi. Anneler, daha sonra İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında annelerin kimlikleri polisler tarafından ellerinden alındı. Kimliklerini tekrardan polisten alan anneler, daha sonra İHD’ye geçerek açıklama yaptı. 

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 110 gündür açlık grevinde olan tutuklu Mehmet Erbey’in annesi Meryem Erbey, polis engellemesine ilişkin, “Polisler kimliklerimizi ellerimizden alarak karakola götürüleceğimizi söyledi. Sonra bizlere ‘Söyleyin de Leyla Güven açlık grevini bitirsin’ dedi” diye konuştu.

'ANNELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN’ 

Oğlunun dün görüşüne gittiğini belirten Erbey, “Tekerlekli sandalye ile geldi. Durumu kötü. Kalemlerini bile almışlar ellerinden. Mektup bile yazıp hallerini anlatmalarına engel oluyorlar. Onları ölüme bırakmışlar. Onlara sahip çıkmazsak ölecekler. Annelere sesleniyorum, çocuklarına sahip çıksınlar. Amed’de, Serhat’ta, Çukurova’daki annelere ses verin” dedi.

‘SES OLUN’

Samsun Bafra Cezaevi’nde 88 gündür açlık grevinde olan tutuklu Rıdvan Kılıç’ın annesi Saliha Kılıç da,  “İsteğimiz taleplerin karşılanarak açlık grevlerinin sonlandırılmasıdır. Uykularımız bizlere haram oldu. Artık yeter diyoruz. Annelere sesleniyoruz. Seslerine ses olun” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.